Ελλάδα

Πάτρα: Νέα δεδομένα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας – Ταυτοποίηση εγκληματικής ενέργειας η κεταμίνη

14.04.2022 | 09:21 Eνσωμάτωση

Ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για την επανεξέταση των στοιχείων για τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Ο κ. Κούτσης μίλησε για την επανεξέταση των δειγμάτων της Μαλένας και της Ίριδας.

«Θα εξετάσουν όλα α δεδομένα από τον φάκελο που έχει σχηματιστεί. Θα εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο εγκληματικης ενέργειας, εφόσον έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια. Στο πλαίσιο της εντολής που έχουν πάρει, οι ιατροδικαστές μπορεί να ζητήσουν ξανά την εξέταση των δειγμάτων», ανέφερε αρχικά.

«Έχουμε τον θάνατο τον 3 παιδιών σε σύντομο χρονικό διάστημα το οποίο σηματοδοτεί κάτι διαφορετικό σε σχέση με μία παθολογία. Κατά τη διερεύνηση του θανάτου της 9χρονης έχουμε ταυτοποίηση εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με το εύρημα της κεταμίνης αποκλείονται τα παθολογικά αίτια. Με αυτό το δεδομένο ανοίγουν οι φάκελοι και των άλλων 2 παιδιών. Μέχρι στιγμής είχαμε μία άτυπη διαδικασία, τωρα υπάρχει εκ νέου διερεύνηση», συμπλήρωσε.

«Εάν βρεθούν νέα στοιχεία θα ανατρέψουν τις προηγούμενες αιτίες θανάτου. Όταν εξετάστηκαν τα προηγούμενα περιστατικά, εξετάστηκαν με άλλα δεδομένα με άλλο καθεστώς, ενώ εδώ εξετάζονται όλα τα περιστατικά με το δεδομένο της εγκληματικης ενέργειας και τον θάνατο από κεταμίνη. Στο πρώτο παιδί είχαν γίνει τοξικολογικές εξετάσεις. Τώρα που έχουμε το δεδομένο της εγκληματικης ενέργειας με την κεταμίνη, εξετάζουμε εκ νέου λαμβάνοντας υπόψιν και την εγκληματική ενέργεια, είναι πιο εξειδικευμένες εξετάσεις», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το νέο μηχάνημα στο οποίο θα γίνουν πιο εξειδικευμένες εξετάσεις στις περιπτώσεις της Ίριδας και της Μαλένας, ο κ. Κούτσης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Πρόκειται για κάτι πιο σύγχρονο και εξειδικευμένο, και μπορεί να ανιχνεύσει ουσίες που δεν γινόταν να ανιχνευθούν παλαιότερα. Συνεχώς βγαίνουν νέες ουσίες, δηλητήρια και ναρκωτικές ουσίες και τα μηχανήματα πρέπει να εκσυγχρονίζονται. Η ανεύρεση κεταμίνης είναι αδιάσειστο στοιχείο στην υπόθεση και θέτει νέα δεδομένα για τους δύο προηγούμενους θανάτους».

«Αυτό που ζητά η ανακρίτρια έχει να κάνει με την διαδρομή ανεύρεσης της κεταμίνης και το ποιός την προμηθεύτηκε. Έχει ζητηθεί να βρεθεί και ενδεχόμενη διαδρομή της κεταμίνης με παράνομο τρόπο» κατέληξε λέγοντας.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Καλημέρα - 14/04/2022