Υγεία

Κορωνοϊός: Ολική επαναφορά στην κανονικότητα – Άρση μέτρων από 1η Μαΐου & επανεξέταση τον Σεπτέμβριο

14.04.2022 | 07:36 Eνσωμάτωση

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Ιωάννης Κιουμής, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, η οποία θα ισχύσει από την 1η Μαΐου.

Για την άρση των μέτρων ο κ. Κιουμής είπε χαρακτηριστικά:

«Το πραγματικό ερώτημα είναι εάν μπορουν να μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι στους ίδιους χώρους με τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία. Η άρση των μέτρων δεν έχει στοχο να επιβραβεύσει ή όχι, ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους. Τα μέτρα στοχεύουν στον τουρισμό και είναι γεγονός πως ο τουρισμός είναι βασικό κομμάτι της οικονομίας», ανέφερε αρχικά.

«Εάν δεν τονωθεί ο εμβολιασμός τότε θα έχουμε σοβαρές οικονομικές συνέπειες σε βάθος χρόνου», τόνισε ο κ. Κιουμής.

«Τα ιατρικά δεδομένα αναφέρουν πως, σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και όσους έχουν νοσηρότητες, θα βοηθήσει η 4η δόση για να έχουν μία επιπλέον προστασία, χωρίς θλιβερές συνέπειες. Τα εμβόλια που κάναμε έχουν δυστυχώς περιορισμένη δυνατότητα κάλυψης από τον κορωνοϊό», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Κιουμής μίλησε και για το επικαιροποιημένο εμβόλιο που έρχεται το φθινόπωρο.

«Το φθινόπωρο θα υπάρχει πιθανότατα μία έξαρση κρουσμάτων, ωστόσο θα έχουμε ένα νέο και επικαιροποιημένο εμβόλιο, και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να παρέχει μεγαλύτερη κάλυψη τουλάχιστον ενός έτους. Εάν η πανδημία είναι σε έξαρση από το φθινόπωρο, και έχει τα ίδια κλινικά χαρακτηριστικά, δηλαδή θα προκαλεί θανάτους, τότε είναι πιθανό να επανέλθει το πιστοποιητικό εμβολιασμού», κατέληξε λέγοντας.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 14/04/2022