Ελλάδα

Ανησυχία των ειδικών για τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις στη Θήβα

14.04.2022 | 08:28 Eνσωμάτωση

Ο καθηγητής Γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για τους σεισμούς που σημειώνονται τον τελευταίο καρό στη Θήβα και έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους.

Ο κ. Λέκκας μίλησε για την έντονη σεισμική δραστηριότητα της Θήβας το τελευταίο διάστημα.

«Εδώ και 15 μήνες έχουμε εκδήλωση 3.000 σεισμών. Τις τελευταίες 5 μέρες έχουμε αναζωπύρωση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή. Πρόσφατα, ειχαμε και νέα στοιχεία μία ομάδα συναδέλφων προσδιόρισε το εξής. Το 1914 εχουμε την εκδήλωση ενός σεισμού 6 Ρίχτερ. Συνεπώς το ιστορικό δείχνει ότι μπορεί να έχουμε έναν τέτοιο σεισμό. Οι πιθανότητες είναι μικρές ωστόσο υπάρχουν», ανέφερε αρχικά.

«Εμείς έχουμε κάνει κάποιες ενέργειες για να αντιμετωπίσουμε έναν τέτοιο σεισμό. Αναλάβαμε κάποιες σημαντικές δράσεις έτσι ώστε εάν φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο να μειώσουμε τις συνέπειες. Την Αθήνα δεν θα την επηρεάσει εάν γίνει σεισμός στη Θήβα. Ούτε στη Θήβα θα υπάρχουν επιπτώσεις, και τα σενάρια που λέμε είναι υποθετικά, γιατί οι πιθανότητες είναι μικρές να συμβεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Εχουμε οργανώσει την περιοχή και παρακολουθούμε τί γίνεται. Δεύτερον «ξεσκονίζουμε» τα σχέδια της περιοχής, και τρίτον, ενημερώνουμε σχετικά με την σεισμική δραστηριότητα», επεσήμανε στο τέλος ο κ. Λέκκας.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 14/04/2022