Ελλάδα

Πάτρα: Τρία χρόνια από το θάνατο της Μαλένας

13.04.2022 | 16:58 Eνσωμάτωση

Τα 35 λεπτά που «καίνε» την 33χρονη κατηγορούμενη.

Τρία χρόνια χωρίς τη Μαλένα

Τρία χρόνια χωρίς τη Μαλένα, τρία χρόνια χωρίς δικαίωση,τρία χρόνια χωρίς να δοθεί μια πειστική απάντηση για το αναπάντεχο τέλος της.

Η μικρή Μαλένα φέτος τον Αύγουστο θα έκλεινε τα 7. Θα έσβηνε τα κεράκια στην τούρτα γενεθλίων της όπως έκανε το 2018 και θα τραγουδούσε τα χρόνια πολλά στην Τζωρτζίνα που τόσο λάτρευε.

Τελείως αναπάντεχα όμως, θα «φύγει» το απόγευμα της 13η Απριλίου του 2019 μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου. Μοναδική αυτόπτης μάρτυρας η μητέρα της, η οποία θα περιγράψει τις δραματικές στιγμές όπως η ίδια τις βίωσε.

«Στις 16.40μ.μ. το παιδί τινάχτηκε με κοίταξε έβγαλε ένα βρόγχο και έμεινε με τα μάτια μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα «Μαλένα Μαλένα», της πήρα από τα χέρια τα πανάκια. Βρίσκω τους γιατρούς και λέω: τρέξτε. Μπήκαμε στο δωμάτιο και το παιδί ήταν μπλε» είχε περιγράψει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Τα 35′ που «καίνε» τη Ρούλα

Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το LIVE NEWS όμως, μεταξύ της περιγραφής της μάνας και των επίσημων ιατρικών εγγράφων υπάρχει απόκλιση 35 λεπτών.
Η Ρούλα Πισπιρίγγου υποστηρίζει στην κατάθεση της με τρομακτική ακρίβεια πως το περιστατικό συνέβη στις 5 παρά 20. Οι γιατροί όμως αναφέρουν ότι κλήθηκαν από την μητέρα στις 17:15… δηλαδή 35 λεπτά αργότερα.

«Πήγαμε πολύ γρήγορα. Αν και η απόσταση των δυο κτιρίων είναι στα 5 λεπτά, εμείς πήγαμε γρηγορότερα, κάναμε 4 λεπτά. Το κοριτσάκι δεν είχε σφυγμό όταν φτάσαμε. Κάναμε ανάνηψη για πολλή ώρα, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα» είχε δηλώσει γιατρός στο LIVE NEWS.

Η μητέρα θα κατηγορήσει τότε τους γιατρούς – που μέχρι πρότινος αποθέωνε- για τεράστια καθυστέρηση στην κλήση της για βοήθεια. Θα πει στην κατάθεση της ότι «δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ ούτε ανάνηψη. Μέχρι να έρθουν οι γιατροί της ΜΕΘ είχε ήδη καταφθάσει ο σύζυγος με τους συγγενείς μας».

Κι αυτό είναι το δεύτερο σημείο της ασυνέπειάς της. Γιατί ο ίδιος ο σύζυγός της, καταρρίπτει τον ισχυρισμό της.

Η προβληματική διάγνωση της ηπατικής ανεπάρκειας

Το ημερολόγιο νοσηλείας της Μαλένας έδειχνε πόσο άριστη χωρίς προβλήματα ήταν η υγεία του παιδιού.

Χωρίς να ληφθεί υπόψη ο ιατρικός φάκελος, στο πιστοποιητικό, ο θάνατος της μικρής θα αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια.

«Την μήνυση την κάναμε γιατί πήραμε μια απάντηση ηπατική ανεπάρκεια που η Μπάκα στο Ελπίδα μας είπε δεν υπάρχει περίπτωση να είχε ηπατική ανεπάρκεια» είχε δηλώσει ο Μάνος Δασκαλάκης στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Σήμερα μετά από τρία χρόνια αλλά και τρία νεκρά παιδιά, ο φάκελος της Μαλένας ξανανοίγει. Το σενάριο του ασφυκτικού θανάτου μοιάζει ξαφνικά πιο πιθανό. Πλέον η φθορά στο συκώτι, το πανάκι στο χέρι της μικρής και οι δύο εκδορές στη μύτη παίρνουν άλλη διάσταση και γίνονται ύποπτες ενδείξεις.

Ζητά δικαίωση

Το χαμόγελο της μικρής Μαλένας σβήνει αναπάντεχα βυθίζοντας σε θλίψη ολάκερη την Πάτρα. Δέκα μέρες μετά, η χαροκαμένη μάνα της τρίχρονης θα επιστρέψει δριμύτερη στα σόσιαλ μίντια.

Άγνοια δηλώνει ο πατέρας, ο οποίος πάντως δύο μήνες μετά θα την πάρει από το χέρι για να ταξιδέψουν οι δύο τους τριήμερο στην Καστοριά.

«Αν μου είχαν μιλήσει τότε για εγκληματική ενέργεια θα είχα σώσει την Τζωρτζίνα και δεν θα υπήρχε και τρίτο παιδί» δήλωσε στην Αγγελική Νικολούλη.

Τρία χρόνια μετά, Καρακούκης και Καλόγρηας θα επιχειρήσουν να διαλευκάνουν τον μυστήριο θάνατο της μικρής Μαλένας. Του πρώτου παιδιού του ζεύγους Δασκαλάκη που για πολλούς ο θάνατος του ήταν μια μεγάλη ατυχία. Ακολούθησε εκείνος της Ίριδας που έγινε ύποπτος και ο τρίτος της Τζωρτζίνας που έγινε η απόδειξη μιας ειδεχθούς ανθρωποκτονίας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 13/04/2022