Ελλάδα

Πάτρα: Συμπεριφορές – «βεγγαλικά» για να ξεχάσουμε την ουσία – Ισορροπία τρόμου η σχέση Ρούλας – Μάνου

12.04.2022 | 08:09 Eνσωμάτωση

Ξανά από την αρχή θα εξεταστούν από τις εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αιτίες θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019 και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2020.

Την ώρα που η δικαστική έρευνα για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την ανακρίτρια, ενώ έχει προφυλακιστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, οι δύο εισαγγελείς που διενεργούν την προκαταρκτική για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, ζήτησαν τη νέα ιατροδικαστική έκθεση προκειμένου να εξακριβωθούν, μετά τα νέα δεδομένα, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν απεβίωσαν τα δύο κοριτσάκια της οικογένειας, Μαλένα και Ίριδα.

Η ψυχολόγος Μάγδα Δασκαλάκη, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» και ανέλυσε την σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

«Όλο αυτό που παρακολουθούμε παίρνει τη μορφή «ριάλιτι», ένα  σκληρό ριάλιτι, έχει εγκλεισμό, έχει θύματα, υποψήφιους προς  εγκλεισμό, έχει επιστήμονες, έχει τον όχλο, την κοινωνία που είναι σε διάδραση μέσα και έξω από το παιχνίδι και έχουμε και τους γεννήτορες των κοριτσιών που έιναι σαν να τους δένει μία μεταξωτή κλωστή, που τους δένει με τέτοιο τρόπο ώστε κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο στα μάτια, λένε «πρόσεχε μη σπάσει αυτή η κλωστή μεταξύ μας».

«Η μητέρα όλον αυτόν τον καιρό με κάθε τρόπο προσπαθεί να του πει «θέλω την επικοινωνία σου, «έλα να μιλήσουμε» και ο πατέρας των κοριτσιών, για να κατακτήσει τον όχλο, απευθύνεται σε εμάς. Αυτές οι συμπεριφορές είναι βεγγαλικά, για να ξεχάσουμε το σύνολο και την ουσία. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να δουν τί έχει συμβεί, γιατί έχουμε 3 κοριτσάκα που είναι αναντικατάστατα. Όλα τα κενά που υπάρχουν, δημιουργούν ανάμεικτα συναισθήματα.  Πρέπει να δοθούν εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε όλα, ηθικά δεν «στέκει» όλη αυτή η συμπεριφορά. Ο Μάνος Δασκαλάκης επιδιώκει να κατακτήσει την δική μας συμπαράσταση», συμπλήρωσε.

«Έχει πείσει τους γονείς της, εκβιάζει συναισθηματικά και χειραγωγεί τον Μάνο Δασκαλάκη. Εάν παραδεχτεί τα πάντα, θα χάσει τα πάντα, θα χάσει τον Μάνο, και όταν βγει η απόφαση, θα κοιτάζει ανέκφραστη και χωρίς συναισθήματα, τις συνέπειες που της αναλογούν. Τα παιδιά, στον κύκλο που είχαν σχηματίσει οι δυο τους, δεν ήταν ποτέ, η μητέρα δεν έχει κοιτάξει ποτέ τα παιδιά. Εάν χαμηλώσει το βλέμμα και βγάλει το βλέμμα από τον γεννήτορα, τότε ενδεχομένως και να παραδεχτεί την ενδεχόμενη ενοχή της», υπογράμμισε η κ. Δασκαλάκη.

«Θανάσιμο» μυστικό δένει την Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη

«Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν πολλές καταθέσεις με κυρίαρχη αυτή της ιατροδικαστού, κ. Τσιόλα. Γνωρίζοντας το περιεχόμενο κάποιων καταθέσεων ενδεχομένως η αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου. όσο αφορά στη σχέση του Μάνου και της Ρούλας τους δένει ένα τεράστιο μυστικό. Η αποκωδικοποίησή του από το τμήμα Ανθρωποκτονιών θα διελευκάνει τα πράγματα. Γι’ αυτό υπάρχει αυτή η αβρότητα μεταξύ του ζευγαριού», σχολίασε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος.

«Εάν καταδικαστεί θα φανεί το απόλυτο τίποτα, το κενό, την απόλυτη μοναξιά. Υπλαρχει μία ειρωνεία σε αυτή την υπόθεση. Ήθελαν και οι δύο να γίνουν διάσημοι, μιλούν και οι δύο με τους αγαπημένους τους δημοσιογράφους που τους παρακολουθούσαν και τώρα μιλούν μαζί τους ως δημιουργοί μίας τραγικής κατάστασης και όχι ως θαυμαστές τους. Έγιναν διάσημοι με τον χειρότερο τρόπο. Ίσως θα είναι η πρώτη φορά που θα συνειδητοποιήσει ότι όλοι μας σε αυτόν τον κόσμο είμαστε μόνοι μας», επεσήμανε η ψυχολόγος Μάγδα Δασκαλάκη.

Έχει εστιάσει στην απώλεια του Μάνου Δασκαλάκη, ενώ η ουσιαστική και πραγματική απώλεια είναι τα τρία παιδιά τους», κατέληξε λέγοντας.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 12/04/2022