Ελλάδα

Η συγκλονιστική υπόθεση της «Μήδειας του Κορδελιού», στη Μεγάλη Εικόνα

12.04.2022 | 14:04 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή Μεγάλη Εικόνα έδωσε συνέντευξη η παιδίατρος και διευθύντρια ΕΣΥ, Σοφία Καραγιαννοπούλου-Κόγιου, η οποία τον Ιούλιο του 1985, κάνοντας τότε την ειδίκευση της, είχε βρεθεί στην ομάδα γιατρών που αντιμετώπισε την “Μήδεια του Κορδελιού”.

Η αποκαλούμενη «Μήδεια του Κορδελιού» δολοφόνησε με δηλητήριο τα δύο της παιδιά ενώ επιχείρησε να σκοτώσει και το τρίτο. Η κ. Καραγιαννοπούλου εξιστορεί τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, ενώ σχολιάζει και την επικαιρότητα αναλύοντας πως θα μπορούσαν οι αρμόδιοι να είχαν προλάβει τον θάνατο των παιδιών από την Πάτρα.

«Ύστερα από 36 χρόνια, αναπήδησαν στην μνήμη μας εικόνες που έχουν πολλά κοινά με την υπόθεση της Πάτρας.  Το 1985, ήταν μία υπόθεση παιδοκτονίας, που η μητέρα ήταν αυτή που είχε δηλητηριάσει τα δυό της παιδιά, στη Β’ Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Επιχείρησε ωστόσο να δηλητηριάσει και το τρίτο παιδάκι της, το πιο μικρό κοριτσάκι. Πρώτη πέθανε η Μαρία, η οποία ήταν 6 ετών, και πήγε στο νοσοκομείο με μία ασυνήθιστη κατάσταση ύπνου, φοβερής υπνηλίας που δεν μπορούσε να εξηγηθεί, έκανε σπασμούς. Αφού πέθανε το πρώτο κοριτσάκι, μετά από λίγο καιρό ήρθε το 7χρονο αγοράκι της, το οποίο παρουσίαζε έναν ασυνήθιστο λήθαργο, κάτι που επίσης δεν μπορούσε να εξηγηθεί. Σε εκείνο το στάδιο, ήταν η διευθύντρια της Παιδιατρικής κλινικής τότε, η οποία είχε την γνώση και την ευστροφία, καθώς και την ευαισθητοποίηση, και έστειλε το παιδί στην Αγγλία, μήπως πουν κάτι περισσότερο οι γιατροί εκεί», ανέφερε αρχικά.

«Στην έλευση του 3ου παιδιού, θεωρήθηκε ύποπτο η Ίδια η Διευθύντρια, απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα. Έστειλε αστυνομικίνες να παριστάνουν τις γιατρούς, αρχικά χωρίς αποτέλεσμα. Αργότερα, πάνω σε έναν παροξυσμό βήχα, ένας ειδικευόμενος γιατρός κατάφερε να πιάσει ένα χάπι από το στόμα του παιδιού, το οποίο έβγαλε από το στόμα του παιδιούλ όσο έβηχε. Εκεί φάνηκε ότι αυτό το χάπι ήταν βαρβιτουρικό και έπειτα έγινε η σύλληψη, με την ομολογία της μητέρας, για αυτό το περιστατικό αλλά και ομολογία για τις προηγούμενες δολοφονίες», συμπλήρωσε.

Στην εκπομπή επίσης έδωσε συνέντευξη ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης, ο οποίος εκείνη την εποχή είχε αναδείξει το θέμα ενώ ήταν ο μόνος που πήρε συνέντευξη από τη μητέρα δολοφόνο λίγο μετά τη φονική της πράξη. Ο κ. Λιάνης εκθέτει τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις δυσκολίες του να καλύπτεις θέματα σχετικά με εγκληματίες, ενώ σχολιάζει και την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεγάλη Εικόνα - 12/04/2022