Ελλάδα

Πάτρα: Αρρωστημένο κίνητρο ο Μάνος – Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί για το θρίλερ της Πάτρας

11.04.2022 | 08:51 Eνσωμάτωση

Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά και ο πρόεδρος της Ένωσης των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών από την Πάτρα.

«Μιλάμε για συμπεριφορές, που δείχνουν κάτι, ωστόσο δεν αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία. Θα φανούν όλα από τους μάρτυρες και από τις ηλεκτρονικές συσκευές», επεσήμανε ο κ. Καλλιακμάνης μιλώντας για την υπόθεση.

Σύντομα θα φανεί εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Στο δεύτερο παιδί, η αστυνομία θα πάει με την μέθοδο του αποκλεισμού. Οι ευθύνες ποικίλουν, άλλο αυτός που συμμετείχε, άλλο αυτός που είχε την υποχρέωση να προστατεύει τα παιδιά του και δεν δινε σημασία. Το ζήτημα είναι οι δύο πρώτοι θάνατοι. Και στα 2 παιδιά είχε κληθεί ιατροδικαστής. Στον αιφνίδιο θάνατο, το πιστοποιητικό δεν το υπογράφει γιατρός, γιατί δεν υπάρχει πορεία θανάτου. Εκεί δεν πάει ιατροδικαστής. Οι γιατροί δεν υπέγραψαν πιστοποιητικά θανάτου, που σημαίνει κάτι αυτό», πρόσθεσε.

«Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που λέει «δώστε μου 30 λεπτά στο κελί μαζί της», και μετά από όλα αυτά να μην έχει καταθέσει αίτηση διαζυγίου; Όταν παρθούν τα στοιχεία από το ταμπλετ ενδεχομένως να φανεί εάν υπάρχουν συνεργοί», δήλωσε η κ. Βαρελά.

«Δεν έγινε αυτοψία ιατροδικαστή όταν πέθανε η Ίριδα»

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την υπόθεση.

«Οι ιατροδικαστές ανήκουν στους ιατρικούς συλλόγους. Απ ότι γνωριζω έχουν γίνει προσπάθειες να αναλυθεί εκ νέου το υλικό έτσι ώστε να αποτυπωθεί ένα αντικειμενικό πόρισμα. Έχουν γίνει πάλι ιστοπαθολογικές εξετάσεις στα δείγματα που έχουμε, και τοξικολογικές, και είμαι μία διαδικασία που παίρνει χρόνο. Στις πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις, υπάρχουν κάποια ευρήματα, που τότε η ερμηνεία τους τώρα αμφισβητείται λόγω των νέων δεδομένων. Υπήρχαν ευρήματα που δεν οδηγούσαν κάπου, δεν μπορούσε κάποιος να αποτυπώσει μία διάγνωση, και γίνονται νέες εξετάσεις», ανέφερε η κ. Μαστοράκου.

«Δεν έγινε αυτοψία ιατροδικαστή όταν πέθανε η Ίριδα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 11/04/2022