Αθλητικά

Παγκόσμιο μήνυμα Ολυμπιακού και Σαχτάρ κατά του πολέμου

10.04.2022 | 13:35 Eνσωμάτωση

Τεράστια απήχηση σε παγκόσμιο επίπεδο είχε η πρωτοβουλία του Ολυμπιακού, για την διοργάνωση του αγώνα ειρήνης με την Σαχτάρ Ντόνετσκ στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι έστειλαν ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα ενώνοντας τις φωνές τους με όσους ζητούν να σταματήσει ο πόλεμος.

Παγκόσμιο μήνυμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία έστειλαν από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός και η Σαχτάρ.

Η ουκρανική ομάδα ξεκίνησε από τον Πειραιά μια σειρά φιλικών κατά του πολέμου και οι εικόνες από τον αγώνα για την ειρήνη ταξίδεψαν ανά τον πλανήτη.

Στο “Γ. Καραϊσκάκης” ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο, χαιρέτησαν τους παίκτες πριν από την σέντρα του φιλικού αγώνα.

«Είμαι πραγματικά ευγνώμων  στην ελληνική πλευρά που φιλοξενεί το εναρκτήριο, το πρώτο από μια σειρά από φιλικά φιλανθρωπικά παιχνίδια. Εκτιμούμε πραγματικά τη φιλοξενία του Ολυμπιακού που δέχθηκε την ομάδα μας, τη Σαχτάρ για αυτό το φιλικό παιχνίδι» δήλωσε ο Ουκρανός πρέσβης, Σεργκέι Σουτένκο.

Ο οικοδεσπότης του σπουδαίου αγώνα, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, έστειλε το δικό του μήνυμα κατά του πολέμου.

«Είχαμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε αυτόν τον φιλικό αγώνα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, είχαμε μόνο την Παρασκευή να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό γιατί αυτή η πρωτοβουλία, με μια σειρά από φιλικούς αγώνες ποδοσφαίρου στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική, ξεκινάει από την Ελλάδα. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα να σταματήσει αυτός ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό και να σταματήσουν να χάνονται καθημερινά αθώες ψυχές. Τίποτα παραπάνω από αυτό. Δεν μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές, ούτε ποιος έχει δίκαιο και ποιος άδικο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να σταματήσει αυτός ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό» δήλωσε  ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Ο πολιτικός κόσμος και πλήθος σημαντικών προσωπικοτήτων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ολυμπιακού και έδωσαν το παρών στο Φάληρο.

Η πρωτοβουλία του Ολυμπιακού να γεμίσει μια εξέδρα παιχνίδια στη μνήμη των παιδιών που έχουν χαθεί στον πόλεμο, συγκίνησε. Οπως και η απόφαση της Σαχτάρ, αντί ονομάτων, στις φανέλες να τοποθετηθούν ονόματα βομβαρδισμένων πόλεων.

Ο γιατρός της ουκρανικής ομάδας, μόνιμος κάτοικος Μαριούπολης, σοκάρει : «Η πόλη έχει σχεδόν καταστραφεί. Ουσιαστικά η Μαριούπολη δεν υπάρχει πια»

Πέδρο Μαρτίνς, Κριστιάν Καρεμπέ, αλλά και ο κατά το ήμισυ ουκρανός, Ολεγκ Ρέαμπτιουκ, έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τον πόλεμο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τη Σαχτάρ, με γκολ του Τικίνιο στο 22ο λεπτό.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 10/04/2022