Η Μαρίνα Σάττι μίλησε αποκλειστικά στο MEGA STAR για τους μουσικούς της πειραματισμούς, αλλά και το τι συμβολίζει ο τίτλος του νέου της δίσκου.
Η Μαρίνα Σάττι έχει αποδείξει ήδη από τα πρώτα της βήματα στο χώρο ότι πειραματίζεται μουσικά.
«Είμαι κι εγώ σε μία γενιά που μεγάλωσε έχοντας πολλές προσλαμβάνουσες. Σίγουρα και το θέμα της οικογενειακής μου ταυτότητας με έχει επηρεάσει και αυτό προσπαθώ να εξερευνήσω και να πειραματιστώ. Να δω πως μπορεί να συνυπάρχει ότι είμαι στην Ελλάδα, θα πάμε στην Κρήτη όπου μεγάλωσα, θα χορέψουμε πεντοζάλι και μετά θα πάμε στο club να ακούσουμε 50Cent και Snoop Dog», είπε.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι με τίτλο «Γιατί πουλί μ’», ένα τραγούδι παραδοσιακό που μιλάει για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
«Με συγκινούσε πολύ αυτό το τραγούδι και οι στίχοι μιλούν για το πουλί που δεν μπορεί να τραγουδήσει, επειδή του έκοψαν τα φτερά. Είναι ένα τραγούδι που έλεγα χρόνια στα live. Έκανα ένα πειραματισμό και προσπαθούσα να αναπαράγω αυτό το συναίσθημα, την αίσθηση του ύμνου με τις πολλές φωνές».
Τον Μάιο θα κυκλοφορήσει ο ολοκληρωμένος δίσκος της με τίτλο «Yenna», ο οποίος αντιπροσωπεύει την διαδικασία της δημιουργίας των τραγουδιών. Η Μαρίνα Σάττι εξήγησε τι σημαίνει για εκείνη ο δίσκος αυτός:
«Μιλούσα με ένα φίλο μου και του έλεγα για τις διαδικασίες που έγραφα τα τραγούδια. Μου είπε ότι είναι είδους γέννας και κάθε γέννα εμπεριέχει πόνο. Όταν την άκουσα αυτή την πρόταση λέω «ωχ, τι είπε!». Λέω αυτός θα είναι ο τίτλος του δίσκου. Ενώ προηγουμένως δεν είχα ορίσει τη θεματική και έγραφα τραγούδια, έλεγα «ωραίο είναι, αλλά γιατί να μπει στον δίσκο;». Όταν αποφάσισα τη θεματική λέω θα κάνω αυτό, θα γράψω ένα δίσκο που θα μιλάει για το πως είναι να φτιάχνεις ένα δίσκο!».
Ο δίσκος αυτός ήταν η αφορμή να ακούσει είδη μουσικής που δεν είχε ακούσει παλαιότερα.
Επιπλέον, μίλησε και για τη γυναικεία χορωδία της, τις CHORES: «Η αφετηρία μας ρεπερτοριακά είναι τα παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας και της ανατολικής Μεσογείου. Εκτός από το πολυφωνικό τραγούδι και τη μουσική, ασχολούμαστε με τον χορό, την υποκριτική και το body percussion», εξήγησε.