Ελλάδα

Μαρακάκης στο MEGA: «Ακόμα δεν έχει βρεθεί στοιχείο που να συνδέει την Ρούλα Πισπιρίγκου με την προμήθεια της κεταμίνης»

08.04.2022 | 09:34 Eνσωμάτωση

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, μίλησε στο «MEGA Καλημέρα», για την αίτηση αποφυλάκισης που θα καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο κ. Μαρακάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της υπεράσπισης να αντικαταστήσει την προφυλάκιση με ένα  ηπιότερο μέτρο.

«Εάν η υπεράσπιση νομίζει ότι μπορεί να εισφέρει καινούρια στοιχεία τότε θα κάνει μία απόπειρα να προστατεύσει την πελάτισσά του. Συνήθως όμως, αυτό δεν το κάνουμε γιατί με αυτόν τον  τρόπο «προκαλούμε» τους δικαστές. Αυτό που θα ητηθεί θα είναι η αντικατάσταση του μέτρου, δηλαδή η αντικατάσταση του μέτρου της προφυλάκισης με το μέτρο των περιοριστικών όρων και της παραμονής στο σπίτι με βραχιολάκι. Όταν περνάμε ανάκριση με ένα βαρύ κατηγορητήριο, δηλαδή η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, πάντα είναι γνωστό ότι είναι πιθανή η προσωρινή κράτηση και ενημερώνουμε τον Ανακριτή και τον Εισαγγελέα, ότι πριν αποφασίσουν να επιβάλουν το μέτρο, ότι θεωρούμε ότι δεν είναι αναγκαία η επιβολή του έσχατου μέσου, όπως είναι αυτό της προφυλάκισης. Συνεπώς, υπήρχε η δυνατότητα να ζητήσει το ηπιότερο, και προφανώς αξιολογήθηκε από αναρκιτή και εισαγγελέα και απερρίφθη», ανέφερε αρχικά.

«Οι δικαστές έχουν μεγάλη εμπειρία και μπορούν να καταάβουν πολλά από αυτή τη σοβαρή υπόθεση. Όταν έχουμε ένα τόσο σύνθετο κατηγορητήριο, που αφορά στην κακοποίηση και τη δολοφνία ενός παιδιού από τη μάνα του, δεν νομίζω ότι έχουν αναστολές οι δικαστές στο να αποφασίσουν την προφυλάκισή της. Ήταν αυτονόητο ότι θα αποφάσιζαν την προσωρινή κράτηση. Τα ερωτήματα που έθεσε η υπεράσπιση, είναι κάποιοι ισχυρισμοί που στηρίζει η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου, και να φανεί με την βοήθεια τεχνικών συμβούλων ότι δεν έχει χορηγήσει η ίδια την κεταμίνη. Ακόμα δεν έχει βρεθεί στοιχείο που να συνδέει την Ρούλα Πισπιρίγκου με την προμήθεια της κεταμίνης, εάν προκύψει στη συνέχεια θα υπάρξει ανατροπή», πρόσθεσε ο Γιάννης Μαρακάκης.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Καλημέρα - 08/04/2022