Ελλάδα

Το ψυχρό βλέμμα της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά την προσαγωγή της – Εισαγγελική εντολή για την εκταφή της Τζωρτζίνας

05.04.2022 | 08:40 Eνσωμάτωση

Το βράδυ της Δευτέρας, η Ρούλα Πισπιρίγκου κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ το πρωί της Τρίτης θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την απολογία της, με την 33χρονη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας να κρίνεται προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού, και μάλιστα σε απομόνωση, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με συγκρατούμενές της για λόγους προστασίας της θα οδηγηθεί το πρωί της Τρίτης η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την πολύωρη απολογία για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Κατά την έξοδό τους από την ανακρίτρια οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου προχώρησαν σε δηλώσεις, στις οποίες επισήμαναν ότι η πελάτισσά τους «αρνείται τα πάντα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη θα κρατηθεί σε ένα από τα δυο ειδικά κελιά που βρίσκονται στη γυναικεία πτέρυγα των δικαστικών φυλακών.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες της κράτησής της μπαίνει σε ειδικό καθεστώς προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια και ακραίες καταστάσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική της ακεραιότητα, αφού το κλίμα για εκείνη είναι εκρηκτικό και αναμένεται να πυροδοτηθεί ακόμη περισσότερο μόλις περάσει το κατώφλι των φυλακών.

Ο πρώην Διευθυντής Ασφάλειας Πατρων και Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ ε.α, Χρήστος Ρουγκάλας, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την υπόθεση.

«Εντός των προσεχών ημερών θα έχουν γίνει οι εκταφές των δύο, της Τζωρτζίνας και της σπιτονοικοκυράς. Θα φανεί έως την Πέμπτη τί συνέβη. Ο Μάνος Δασκαλάκης, ήταν ο διαχειριστής των περιουσιακών στοιχείων της και συγγενείς της 69χρονης υποστηρίζουν πως η 69ρονη ήταν άθεη και προκαλεί ερωτήματα η κηδεία της», σχολίασε ο κ. Ρουγκάλας.

«Πληροφορίες από την Πάτρα, αναφέρουν πως το σπίτι στην οδό Μπιζανίου είναι υποθηκευμένο για 103.000 ευρώ και είναι άγνωστο από πού προέρχονταν τα χρέη. Στη συνέχεια θα ανοίξουν οι λογαριασμοί, καθώς έρχονται στην επιφάνεια αναφορές πως υπάρχουν μεγάλα ποσά που έχουν προκύψει», συμπλήρωσε.

«Εάν έλεγε κάτι για τον Μάνο Δασκαλάκη η Ρούλα Πισπιρίγκου, τότε εμμέσως θα παραδεχόταν την ενοχή της», επεσήμανε.

«Είναι μία υπόθεση σε εξέλιξη, με κίνητρα οικονομικά, το κίνητρο της επαναφοράς του παιδιού. Αυτά αποτελούν αφορμές και όχι κίνητρα. Εάν στηριχθούμε σε αυτά τότε δίνουμε το μήνυμα ότι εάν έχετε κάποιο τέτοιο κίνητρο, σκοτώστε. Άλλο οι αφορμές και τα κίνητα και άλλο η αιτία που βρίσκεται στην προσωπικότητα», τόνισε ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας.

Δεν είναι σχιζοφρένεια αυτό που έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου. Ο άρρωστος, ο χρόνια ψυχωτικός, που παίρνει κανονικά τα φάρμακά του είναι ένας άνθρωπος πο δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα και μπορεί να εργαστεί. Δεν θα  συγκρίνουμε τον δολοφόνο με τον χρόνιο ψυχωτικό που δίνει την πάλη του για να κρατηθεί στη ζωή. Έχει πλήρη συνείδηση των πράξεών της. Βλέπουμε μία άνεση, μία λογική. Η στάση του Μάνου Δασκαλάκη είναι περίεργη. Είπε: «που την βρήκε την κεταμίνη;», που σημαίνει ότι την έδωσε στεγνά. Όλες οι προσωπικότητες χτίζονται από μικρές ηλικίες. Η Πισπιρίγκου είπε ότι είναι μάνα τριών παιδιών και ο Δασκαλάκης «θέλω να αποκαλυφθεί η αλήθεια». Αναρωτιέμαι, τώρα το θυμήθηκαν;», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 05/04/2022