Ελλάδα

«Αντιπερισπασμός η υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου» – Μονόδρομος για την ίδια η άρνηση των κατηγοριών

05.04.2022 | 11:31 Eνσωμάτωση

Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου, περί ιατρικού λάθους, στον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Η κ. Βαρελά τοποθετήθηκε σχετικά με την άρνηση των κατηγοριών από πλευράς Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Η υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι αντιπερισπασμός, προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες για το άτομό της στους γιατρούς, προκειμένου να βγει από το κάδρο των ερευνών. Η μοναδική οδός για να ξεπεράσει τον σκόπελο της κατηγορίας είναι να επιρρίψει την ευθύνη σε κάποιον άλλο. Είναι δυνατόν να ξεσκεπάσουν οι γιατροί την υπόθεση, έχοντας τον κίνδυνο να εκτεθούν οι ίδιοι και να μπουν εκείνοι στο κάδρο;», ανέφερε αρχικά.

«Ήταν δύσκολο, από τη στιγμή που βρέθηκε η κεταμίνη, κάτι έπρεπε να πει και να ισχυριστεί, έπρεπε να δώσει τη δική της εκδοχή αλήθειας ή να αυτοενοχοποιηθεί. Στην επόμενη φάση μπορεί να αμφισβητήσει και τα πορίσματα των γιατρών. Υπάρχει χρόνος που κρίνεται για το πότε θα κληθούν οι μάρτυρες. Το γεγονός ότι ο Μάνος Δασκαλάκης δεν έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας, δείχνει ότι η στρατηγική που χαράσσεται είναι αυτή. Μάλιστα, είχε αποκαλέσει την σύζυγό του «κατηγορούμενη»», πρόσθεσε.

Στο ποινικό δίκαιο γνωρίζουμε ότι όταν υπάρχουν αντιπαλότητες μεταξύ δυνάμει κατηγορουμένων,  τότε αποδυναμώνεται το πεδίο της δράσης, διότι θα εκτοξεύονται κατηγορίες και ενδεχομένως, να ανοίξουν και άλλα θέματα που να αφορούν και στους θανάτους των άλλων παιδιών. Κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει εγκληματική ενέργεια, όπως είχε επισημάνει ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων», κατέληξε λέγοντας η κ. Βαρελά.

Videos & Απoσπάσματα από Πάμε Δανάη! - 05/04/2022