Πολιτική

Ουκρανία: Στην Οδησσό ο Νίκος Δένδιας ως επικεφαλής ανθρωπιστικής βοήθειας

03.04.2022 | 13:21 Eνσωμάτωση

Στην Οδησσό- στα περίχωρα της οποίας σήμερα βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους ένα διυλιστήριο φτάνει ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας ως επικεφαλής της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθεια

Στην Οδησσό  φτάνει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ως επικεφαλής αποστολής που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα αφιχθεί εντός ολίγου στην Οδησσό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα παραδοθεί στις δημοτικές αρχές της πόλης.

Σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο Νίκος Δένδιας μαζί με τον Πολωνό ομόλογό του είναι οι μόνοι Ευρωπαίοι υπουργοί που πατούν ουκρανικό έδαφος μετά τον πόλεμο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/04/2022