Ελλάδα

Ο ιατροδικαστής Σ. Τσαντίρης στο ΜEGA Σαββατοκύριακο: «Η κεταμίνη μεταβολίζεται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό»

02.04.2022 | 08:58 Eνσωμάτωση

Τη Δευτέρα απολογείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της.

«Έχω εντυπωσιαστεί που δεν είχε προηγηθεί διάταξη άρσης των επικοινωνιών και που οι Αρχές ανέμεναν να βρούνε τη συγκέντρωση της κεταμίνης στο κορμάκι της Τζωρτζίνας, προκειμένου να κάνουν έρευνα στο σπίτι» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Εξήγησε πως εδώ και δύο μήνες είναι στο μικροσκόπιο των Αρχών ολόκληρη η οικογένεια και πρώτη φορά χθες ελήφθη ολόκληρο το υλικό από το σπίτι που μεγάλωσαν τα τρία παιδιά, και ενδεχομένως να βρεθεί και κεταμίνη και άλλες ουσίες, κοινώς ατράνταχτα στοιχεία που θα μιλήσουν για τη συμπεριφορά της μάνας ή και τρίτων πάνω στα παιδιά.

Παράλληλα μίλησε και ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος επισήμανε πως στον πρώτο θάνατο, αυτόν της Μαλένας, τον Απρίλιο του 2019 διερευνήθηκε ένα περιστατικό το οποίο ήρθε από νοσοκομείο με μία διάγνωση χρόνιας πάθησης. «Παρ’ όλα αυτά ο ιατροδικαστής κατέγραψε το σύνολο των ευρημάτων και έλαβε δείγματα οργάνων και ιστών τα οποία μακροπρόθεσμα μπορούν να επανεξετασθούν και να διαπιστωθεί ένα θετικό εύρημα, όπως έγινε και στη Τζωρτζίνα».

Ερωτηθείς ο ιατροδικαστής για το ενδεχόμενο εύρεσης κεταμίνης και στη Μαλένα και στην Ίριδα απάντησε πως στη φάση αυτή πρέπει να διερευνηθεί εάν τα παιδιά αυτά πέθαναν από ασφυξία ή δηλητηρίαση.

Σε ό,τι αφορά την κεταμίνη, ο κ. Τσαντίρης ανέφερε πως μεταβολίζεται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό, πιθανότατα μέσα στις πρώτες ώρες. Τόνισε πως δεν χρειάζεται να γίνει εκταφή των άλλων δύο παιδιών, καθώς στις ιατροδικαστικές πράξεις που προηγήθηκαν ελήφθησαν βιολογικό υλικό, όργανα και ιστοί, τα οποία μπορούν να επανεξεταστούν ξανά.

Ο κ. Τσαντίρης εκτίμησε πως στην περίπτωσης της Ίριδας, του 6 μηνών μωρού, αποκλείεται το ενδεχόμενο της δηλητηρίασης και θεωρεί πιο πιθανό αίτιο την ασφυξία λόγω των συμπτωμάτων που περιεγράφησαν.

Αναφορικά με τη θέση του πατέρα, Μάνου Δασκαλάκη, ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης είπε πως σαφέστατα μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος φοβάται, γιατί σκέφτεται πως πιθανότατα οι Αρχές θα τον θεωρήσουν συνυπεύθυνο. «Και αυτό ερευνάται και θα ερευνηθεί αφού ελήφθη και υλικό από το σπίτι» επισήμανε ο δικηγόρος.

«Είναι μέσα στο κάρδο να θεωρηθεί συνυπεύθυνος, ( ο πατέρας) ακόμη και λόγω της ανοχής και της παθητικής του στάσης» είπε ο κ. Μαρακάκης.

Σχετικά με τον ισχυρισμό της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τον ξυλοδαρμό της στη ΓΑΔΑ, ο δικηγόρος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «είναι αστείο να το συζητούμε αυτό» διότι στα δωμάτια της ΓΑΔΑ υπάρχει διακριτική παρακολούθηση για να μην προκαλέσει βλάβη στον εαυτό της.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 02/04/2022