Ελλάδα

Ηχητικό ντοκουμέντο στο «Φως στο Τούνελ» : Σοκάρει ο ήχος του μόνιτορ της Τζωρτζίνας

02.04.2022 | 11:23 Eνσωμάτωση

Ο καθηγητής Καρδιολογίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης έδωσε τη δική του εκτίμηση αναφορικά με το μόνιτορ που κατέγραφε τους καρδιακούς παλμούς της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο κ. Στεφανάδης  είπε πως με επιφύλαξη πρόκειται για το μηχάνημα που μετρά την καρδιακή συχνότητα του παιδιού.

«Δεν μπορεί να ακουστεί δυστυχώς, ευκρινώς το τι συμβαίνει. Ίσως αυξομειώνεται η συχνότητα. Αυτό που άκουσα ίσως είναι κάποιες έκτακτες συστολές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.

Αυτό που θα βοηθούσε θα ήταν μία επεξεργασία του ηχητικού, αν μπορεί να αφαιρεθεί τεχνικά η φωνή της μητέρας προκειμένου να ακουστεί καλύτερα για το τι συμβαίνει πραγματικά.

Ερωτηθείς για το αν το μόνιτορ προειδοποιεί το ιατρικό προσωπικό ή μονάχα τον άνθρωπο που είναι δίπλα στον ασθενή ο κ. Σπαντιδέας απάντησε πως εξαρτάται εάν το μόνιτορ είναι συνδεδεμένο με κεντρικό σταθμό, όπως συμβαίνει με τις μονάδες εντατικής θεραπέιας ενώ σε άλλες περιπτώσεις ειδοποιείται μονάχα αυτός που είναι στο δωμάτιο.

«Αυτό είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε για την περίπτωση της Τζωρτζίνας, και μπορεί κάλλιστα να διερευνηθεί, θα είναι καταγεγραμμένο στην πορεία της νοσηλείας του παιδιού» είπε ο καθηγητής.

Videos & Απoσπάσματα από Χαμογέλα και Πάλι! - 02/04/2022