Ελλάδα

Άννα Μαστοράκου: «Η κεταμίνη είναι η ουσία «κλειδί» σε αυτήν την υπόθεση»

02.04.2022 | 14:37 Eνσωμάτωση

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας μίλησε στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα!» για την ανίχνευση κεταμίνης αλλά και των βενζοδιαζεπινών στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Η κεταμίνη είναι η ουσία κλειδί σε αυτήν την υπόθεση γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να την έχει λάβει (η Τζωρτζίνα) μέσα από την αγωγή της. Είναι μία αυστηρά ελεγχόμενη ναρκωτική ουσία, την οποία δεν μπορεί κανείς να τη προμηθευτεί από τους χώρους του νοσοκομείου» επισήμανε αρχικώς η κ. Μαστοράκου.

Εξήγησε πως η δράση της ξεκινά στα πρώτα 5 με 20 λεπτά και «μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα το μόνο άτομο που ήταν μαζί με το παιδί ήταν η μαμά».

Κατόπιν, ανέφερε πως οι βενζοδιαζεπίνες θα μπορούσαν να βρίσκονται στην αγωγή της Τζωρτζίνας, ωστόσο θα πρέπει να γίνει συγκριτικός έλεγχος, εάν και πότε δόθηκε και σε ποιες δοσολογίες, άρα είναι «δευτερευούσης σημασίας από την κεταμίνη».

H πρόεδρος επισήμανε πως είναι μία «ευέλικτη» ουσία η κεταμίνη, η οποία έχει πάρα πολλούς τρόπους χορήγησης, δηλαδή και ενδοφλέβια, ενδομυικά, από το στόμα και μέσω της εισπνοής.

«Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ως ιατρική κοινότητα η επιλογή της ουσίας αυτής, πρέπει να ήταν μία προμελετημένη κίνηση, διότι τα χαρακτηριστικά αυτά βοήθησαν πολύ στη δράση, θα μπορούσε να είναι και ενδοφλέβια η χορήγησή της, γιατί το παιδί είχε ορούς»

Videos & Απoσπάσματα από Τι Λες Τώρα - 02/04/2022