Κόσμος

Βλαντίμιρ Πούτιν: «Ανοίξτε λογαριασμούς σε ρωσικές τράπεζες για να παραλαμβάνετε φυσικό αέριο»

01.04.2022 | 07:23 Eνσωμάτωση

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν να κερδίσουν από την παγκόσμια αστάθεια και αναγκάζουν τους Ευρωπαίους να πληρώνουν για αμερικανικό LNG.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε την Πέμπτη ότι υπέγραψε ένα διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο οι ξένοι αγοραστές πρέπει να πληρώνουν σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο από την 1η Απριλίου και ότι τα συμβόλαια θα διακοπούν εάν δεν πραγματοποιηθούν αυτές οι πληρωμές.

«Για να αγοράσουν ρωσικό φυσικό αέριο, πρέπει να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια σε ρωσικές τράπεζες. Από αυτούς τους λογαριασμούς θα γίνονται οι πληρωμές για το φυσικό αέριο, που θα παραδοθεί από αύριο», είπε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν έκανε λόγο για οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, που έχει ξεκινήσει χρόνια πριν, με στόχο την υπονόμευση της ρωσικής ανάπτυξης.

Κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν να κερδίσουν από την παγκόσμια αστάθεια και αναγκάζουν τους Ευρωπαίους να πληρώνουν για αμερικανικό LNG. Προσθέτει μάλιστα ότι αυτό θα σημάνει απώλειες εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

Είπε επίσης ότι τόσο η ρωσική κυβέρνηση, όσο και η Κεντρική Τράπεζα, θα πρέπει να αναμένουν περαιτέρω πιέσεις.

Η απόφαση Πούτιν να επιβάλει τις πληρωμές σε ρούβλι για το φυσικό αέριο ενίσχυσε το ρωσικό νόμισμα, το οποίο έπεσε σε ιστορικά χαμηλά όταν η Δύση επέβαλε σαρωτικές κυρώσεις, αφού έστειλε τον στρατό του στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Πάτρα: Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου – Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ

Μια 33χρονη γυναίκα από τη νότια Ελλάδα κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, ενώ εξετάζονται και οι θάνατοι των δυο άλλων κορών της σε διάστημα τριών ετών, σε μια υπόθεση που έχει τραβήξει την προσοχή όλης της χώρας», αναφέρει σε άρθρο του για την υπόθεση της Πάτρας, το Associated Press.

Την υπόθεση σχολιάζει και η Washington Post, αναφέροντας ότι «η ύποπτη συνελήφθη μια ημέρα αφότου εκλήθη για ανάκριση την Τετάρτη, μετά και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που έδειξαν παρουσία αναισθητικού ναρκωτικού, το οποίο δεν είχε χορηγηθεί από τους γιατρούς του κοριτσιού».

Όλα τα άρθρα, συμπεριλαμβανομένου εκείνου που δημοσιεύει το ABC News, αναφέρονται σε αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, στις οποίες τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, επέμεναν στην αθωότητά τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 01/04/2022