Κόσμος

Ουκρανία: Δώδεκα οι δημοσιογράφοι που έχουν σκοτωθεί στην εμπόλεμη ζώνη

27.03.2022 | 06:27 Eνσωμάτωση

Συγκλονιστικές σκηνές κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός από πυρά κατά δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων στην Ουκρανία, την στιγμή που μετακινούνταν και ενώ προσπαθούσαν να μπουν στο Τσερνίχιβ.

Μέλη του βρετανικού τηλεοπτικού συνεργείου Sky News, δέχθηκαν πυρά, ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν γέφυρα που χρησιμοποιείται από πολίτες, γιατρούς και διασώστες στην Ουκρανία.

Τα σοκαριστικά πλάνα, αποτυπώνουν την στοχοποίηση της 59χρονης ρεπόρτερ Άλεξ Κρόφορντ και των τεχνικών που αποτελούν την αποστολή του SkyNews.

Η 59χρονη ειδική ανταποκρίτρια Άλεξ Κρόφορντ και η ομάδα της φαίνονται να προσπαθούν να καλυφθούν μέσα σε κραυγές και τον ήχο των διαπεραστικών βροντών που προκαλούνταν από τους βομβαρδισμούς.

Η ίδια περιγράφει την σκηνή υπό τις κραυγές ενός αμάχου παραδίπλα, ο οποίος προειδοποιεί απεγνωσμένα για τα επόμενα χτυπήματα, τα οποία δεν αργούν να ακουστούν.

Τραυματίστηκε δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το τουρκικό TRT

Δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το τουρκικό κανάλι TRT τραυματίστηκε στην Ουκρανία. Όπως αναφέρουν ουκρανικά ΜΜΕ, ο Αντρίι Τσαπλιένκο, γνωστός δημοσιογράφος στη χώρα που κάλυπτε και τα γεγονότα του 2014 με την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, χτυπήθηκε από πυρά.

Η Επιτροπή για την Ελευθερία του Λόγου και της Ενημέρωσης στην Ουκρανία «εκφράζει τη συμπαράστασή της στον συνάδελφο και του εύχεται ταχεία ανάρρωση. Παράλληλα, η Επιτροπή εφιστά για άλλη μια φορά την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στο γεγονός ότι η επιθετικότητα κατά των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης είναι ένας ακόμη στόχος των Ρώσων εισβολέων. Αλλά η αλήθεια και η ελευθερία δεν μπορούν να σταματήσουν», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Γενικής Εισαγγελίας της Ουκρανίας, οι δημοσιογράφοι που έχουν χάσει τη ζωή τους στον ρωσοουκρανικό πόλεμο από την έναρξή του είναι 12, 56 έχουν δεχθεί επιθέσεις, ενώ 10 είναι βαριά τραυματισμένοι.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 27/03/2022