Ελλάδα

Ο Γ. Λέων στο «Χαμογέλα και Πάλι!»: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βρεθεί η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας»

26.03.2022 | 10:56 Eνσωμάτωση

Τι δείχνουν οι ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας. Αποκλείουν ή όχι το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου;

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για την υπόθεση της Πάτρας και συγκεκριμένα τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, όπου αναμένεται το πόρισμα αν υπήρξε ασφυκτικός θάνατος ή όχι.

Ο κ. Λέων επισήμανε πως στην προκειμένη έρευνα συνεκτιμώνται όλα τα ενδεχόμενα, όπως και το να υπήρξε κάποιο παθολογικό πρόβλημα που να προκάλεσε την ασφυξία στο παιδί και όχι απαραίτητα εξωτερικός παράγοντας.

«Στην έρευνα εκτιμώνται και πράγματα που αποκλείονται και καταλήγουμε στην ασφυξία» τόνισε ο ιατροδικαστής.

Στην ερώτηση εάν θα μπορούσε να υπάρξει ασφυκτικός θάνατος, δίχως να έχουν βρεθεί ευρήματα, απάντησε πως δεν μπορεί να συμβεί αυτό, ωστόσο στα παιδιά παρατηρείται πως ασφυκτικές κηλίδες και άλλα σημάδια που είναι συμβατά με ασφυκτικό θάνατο, δεν είναι 100% ασφυκτικός θάνατος  παρατηρούνται πολύ σπάνια σε παιδιά. Όμως όταν κάποιος πεθαίνει από ασφυκτικό θάνατο έχει μία σειρά από ευρήματα.

Αναφορικά με την ανάρτηση του κ. Λέων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όπου αναφερόταν στην περιγραφή που έκανε η μητέρα των τριών παιδιών για τις τελευταίες στιγμές του κάθε παιδιού με «ορθούς ιατρικούς όρους», ο ίδιος εκτιμά πως ίσως οφείλεται στις σπουδές της και επισημαίνει πως το γεγονός πως η μητέρα ήταν παρούσα στις τελευταίες στιγμές των κοριτσιών, αποτελεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τους ιατροδικαστές και παράλληλα τόνισε πως όσα περιγράφει δεν συνάδουν με την ασθένεια για την οποία νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα.

Παράλληλα, ο κ. Λέων ανέφερε πως είναι εξίσου σημαντικό και το γεγονός πως έχουν εμπλακεί πολλοί γιατροί στις υποθέσεις και τέλος, τόνισε πως αυτό που δεν βλέπουμε σίγουρα βάσει όλων  των δηλώσεων είναι σαφή παθολογικά αίτια για τους τρεις θανάτους.

Videos & Απoσπάσματα από Χαμογέλα και Πάλι! - 26/03/2022