Ελλάδα

Η Α. Κανδαράκη στο LIVE NEWS: «Μόλις έρθει η κλινική διάγνωση θα δώσουμε και την επιστημονική εξήγηση στην υπόθεση»

23.03.2022 | 18:10 Eνσωμάτωση

Η κλινική ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη μίλησε στην εκπομπή «Live News» δίνοντας τη δική της επιστημονική εκτίμηση αναφορικά με την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα.

«Όντως υπάρχουν ενδείξεις που μας ανησυχούν και προβληματίζουν, και υποθέτω πως θα υπάρξει και κλινική εξέταση των γονέων, προκειμένου να υπάρξει μία σωστή αξιολόγηση» δήλωσε η ψυχολόγος και επισήμανε τις ενδείξεις, όπως η  έλλειψη συναισθημάτων και τις συμπεριφορές που δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε από γονείς που πενθούν, τονίζοντας πως ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν αποτελούν επιστημονική έρευνα και λόγο.

Τόνισε πως στην προκειμένη περίπτωση το βασικό θα ήταν η πρόβλεψη, η οποία έρχεται με το να «στελεχωθούν οι μαιευτικές κλινικές με κλινικούς ψυχολόγους και ψυχιάτρους που θα κάνουν σωστές ψυχιατρικές αξιολογήσεις».

Κατόπιν η κ. Κανδαράκη επισήμανε πως κανένας κλινικός ψυχολόγος δεν μπορεί να κάνει διάγνωση από μία εικόνα ή μία αντισυμβατική συμπεριφορά και πως μόνο με την κλινική διάγνωση «στα χέρια» μπορεί να δοθεί η επιστημονική εξήγηση για την υπόθεση.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 23/03/2022