Κόσμος

Ουκρανία: Ανελέητοι βομβαρδισμοί στο Κίεβο – Νεκροί & τραυματίες

18.03.2022 | 16:24 Eνσωμάτωση

Δίχως τέλος οι βομβαρδισμοί στις πολυκατοικίες του Κιέβου.

Το Κίεβο χτυπήθηκε ξανά

Κάθε μέρα και ένα νέο χτύπημα. Κάθε μέρα και περισσότεροι νεκροί. Άλλη μια πολυκατοικία χτυπήθηκε νωρίς το πρωί σήμερα στο Κίεβο. Τουλάχιστον έξι πολυκατοικίες έχουν καταστραφεί και δεν μπορούν πια να κατοικηθούν. Αποτεφρωμένα αυτοκίνητα. Καμένη γη μετά την πυρκαγιά που προκλήθηκε.

«Αυτός είναι ένας πόλεμος εναντίον πολιτών. Εγώ δεν βλέπω στρατιώτες εδώ. Μόνο διαμερίσματα. Διαμερίσματα πολιτών» δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο.

Το Κίεβο δέχθηκε χτυπήματα και το βράδυ της Πέμπτης. Για ώρες οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες που κατέστρεψαν ολοκληρωτικά τις αποθήκες κοντά στο Ιρπίν.

Δεν ήταν τα μοναδικά χτυπήματα που δέχθηκε το Κίεβο. Αγοράκι μόλις 2 ετών έχασε τη ζωή του μετά από βομβαρδισμό στο προάστιο Νόβι Πετρίβκσι του Κιέβου.

Σπαρακτικό το κλάμα της μητέρας του πάνω από το άψυχο κορμάκι του παιδιού.

Χτύπημα κοντά στα πολωνικά σύνορα

Έξι πυραύλους εκτόξευσαν οι Ρώσοι κατά της πόλης Λβίβ. «Πριν από λίγο ακούσαμε πολύ δυνατές εκρήξεις σε μικρή απόσταση από εδώ ενώ ήχησαν οι σειρήνες» μεταδίδει ο ρεπόρτερ του CNN.

Στόχος εργοστάσιο επισκευής αεροσκαφών στην ουκρανική πόλη Λβιβ. Το εργοστάσιο καταστράφηκε ολοσχερώς.

«Μερικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από τη Μαύρη θάλασσα αναχαιτίστηκαν. Τέσσερις  πύραυλοι χτύπησαν εργοστάσιο επισκευής αεροσκαφών» δήλωσε ο κυβερνήτης του Λβιβ, Μαξίμ Κοζίτσκι.

Είναι το δεύτερο χτύπημα που δέχεται η πόλη μετά τη φονική επίθεση την Κυριακή σε βάση εκπαίδευσης που απείχε 20 χιλιόμετρα από τα Πολωνικά σύνορα.

Καρματόρσκ

Πύραυλος πλήττει τo Καρματόρσκ. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν.

Αξιωματούχοι του CNN και του ΝΑΤΟ είπαν στο CNN οι ρωσικές απώλεις στο στράτευμα τους έχουν αναγκάσει να ανσυγκροτηθούν και γιαυτό το λόγο εξαπολύουν τυφλά χτύπημα κάτι που φαίνεται στις πόλεις.Απλοί πολίτες πληρώνουν το τίμημα όπως στη βόρεια πόλη του Τσερνίγκιβ όπου έχασαν τη ζωή τους 53 άνθρωποι.

Συνεχίζεται η ισοπέδωση σε Ντονέτσκ και Χάρκοβο

Η μεγαλύτερη αγορά της ανατολικής Ευρώπης ήταν στο Χάρκοβο, όμως δεν υπάρχει πια. Όπου και αν κοιτάξει κανείς στάχτη και αποκαΐδια.

Η πόλη μετρά εκατοντάδες νεκρούς με τις επιθέσεις να είναι συνεχείς. Έτσι ήταν και έτσι είναι τώρα το εμπορικό κέντρο της Μαριούπολης.

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η ανατολική παραλιακή ζώνη της πόλης βρίσκεται πια υπό τον έλεγχο των αποσχιστων του Ντονέτσκ. ΣΕ Βίντεο που κυκλοφόρησε τοποθετούν τη σημαία τους στην περιοχή. Στο Ντονέτσκ επιβλήθηκε από τους Ρώσους ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ενώ 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ουκρανικό βομβαρδισμό.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 18/03/2022