Ελλάδα

Τεράστια επένδυση της Deutsche Telekom και της Cosmote στην Ελλάδα για τις οπτικές ίνες

23.02.2022 | 07:57 Eνσωμάτωση

Τα έργα εγκατάστασης των δικτύων νέας γενιάς επισκέφθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom Τιμ Χέτγκες, που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Την Ελλάδα επισκέφθηκε ο Τιμ Χέτγκες, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Deutsche Telekom, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στον κόσμο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της ανακοίνωσης τον περασμένο Δεκέμβριο στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, του στρατηγικού πλάνου της Deutsche Telekom και του Ομίλου ΟΤΕ να φέρει το Fiber To The Home (FTTH) σε 3 εκατ. σπίτια κι επιχειρήσεις.

Ο επικεφαλής της Deutsche Telekom, πραγματοποίησε επίσκεψη σε έργα εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών σε περιοχή της Αθήνας.

«Η κυβέρνηση ψηφιακοποιεί τις υπηρεσίες του Δημοσίου, η οικονομία γίνεται ψηφιακή και η καθημερινότητά μας ευκολότερη με την τεχνολογία. Metaverse, Τεχνητή Νοημοσύνη, Big Data. Για να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που φέρνει η ψηφιακοποίηση χρειάζονται δίκτυα νέας γενιάς. Η Deutsche Telekom και η COSMOTE μαζί, αναπτύσσουμε τα νέα αυτά δίκτυα για όλη την κοινωνία», δήλωσε ο Τιμ Χέτγκες.

Ο Όμιλος ΟΤΕ, αυξάνει τις επενδύσεις του σε πάνω από 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, για να καλύψει περίπου τα 2/3 των γραμμών της χώρας με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 23/02/2022