Ελλάδα

Τακης Θεοδωρικάκος: Βράβευσε τους ένστολους για την προσφορά τους

19.02.2022 | 13:34 Eνσωμάτωση

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος βράβευσε σήμερα στους ένστολους που με υπεράνθρωπες προσπάθειες απεγκλώβιζαν πολίτες από τα οχήματα και τα σπίτια τους τις μέρες του χιονιά, τους αστυνομικούς που έσωσαν μια γυναίκα την τελευταία στιγμή από τα χέρια τους συντρόφου της, αλλά τους ένστολους που διέσωσαν 17 Τούρκους στον Έβρο.

Τους αστυνομικούς που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση βοήθησαν τους πολίτες σε διάφορες επικίνδυνες καταστάσεις βράβευσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικακος.

«Ζούμε σε μία ταραγμένη εποχή. Απέναντι σε όλα αυτά η ασφάλεια και η σταθερότητα είναι τα μεγάλα ζητούμενα, τα οποία είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει. Και αυτό προσδιορίζει τον ρόλο, τον χαρακτήρα και την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία αποκτά πλέον έναν αναβαθμισμένο ρόλο στην καθημερινότητά μας. Με πολύ περισσότερες απαιτήσεις και πραγματικά πολυσχιδή δράση, με πολλαπλές συνέπειες σχεδόν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μεταξύ των ενστολών που βραβευτήκαν ήταν αστυνομικοί που συμμετείχαν στον απεγκλωβισμό πολίτων από τα οχήματα και τα σπίτια τους κατά την περίοδο των ισχυρών χιονοπτώσεων.
Επίσης η αστυνομικοί που στη Θεσσαλονίκη έσωσαν μια γυναίκα την τελευταία στιγμή από τα χέρια τους συντρόφου της αλλά και οι ένστολοι που διέσωσαν 17 Τούρκους στον Έβρο.

«Εσείς είστε το ανθρώπινο πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., το αληθινό της πρόσωπο. Με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, για τους συνανθρώπους μας. Είστε οι πολίτες με στολή, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που υπηρετούν αξίες: την πατρίδα, την ελευθερία, την ανθρώπινη ζωή, τον σεβασμό του Νόμου και της διαφορετικότητας και στηρίζουν την οικογένεια, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή».

Σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο,  προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας στις γειτονιές, η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, το αποφασιστικό χτύπημα των χούλιγκαν, η ασφάλεια των πανεπιστημίων και η ενίσχυση της ασφάλειας στους τουριστικούς προορισμούς.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/02/2022