Ελλάδα

Χανιά: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο «κολαστήριο» – Τι απαντά ο δικηγόρος των ιδιοκτητριών

12.02.2022 | 01:21 Eνσωμάτωση

Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθούν αύριο οι επτά συλληφθέντες για να απολογηθούν για τα όσα συνέβαιναν στο γηροκομείο – «κολαστήριο» στα Χανιά.

Κατηγορούμενοι με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, είναι οι δύο ιδιοκτήτριες, δύο γιατροί, δύο νοσηλεύτριες και ο γραμματέας του γηροκομείου.

Άλλα τριάντα άτομα, ανάμεσά τους συμβολαιογράφοι, γιατροί και υπάλληλοι του Δημοσίου, κατηγορούνται για πλημμελήματα.

Οι αποκαλύψεις και οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως για τη δράση των κατηγορούμενων, προκαλούν ανατριχίλα.

Οι επτά συλληφθέντες κατηγορούνται από κοινού για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για ανθρωποκτονίες τελεσθείσες εκ προθέσεως, με ενδεχόμενο δόλο και δια παραλείψεως κατά συρροή και σε απόπειρα, για συνολικά τριάντα θανάτους ηλικιωμένων από το 2009 έως το 2021 και οκτώ απόπειρες.

Η οικονομική εκμετάλλευση, οι απάτες με τα ακίνητα, οι ακατάλληλες τροφές που τους ανάγκαζαν να καταναλώνουν και τα βαριά ψυχοφάρμακα, που τους ακινητοποιούσαν, είναι κάποια από τα ειδεχθή εγκλήματα που φέρεται να διέπραξαν.

Ο Νίκος Ρουσσόπουλος, δικηγόρος των δύο ιδιοκτητών του γηροκομείου, μητέρας και κόρης, αντέκρουσε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως όλα θα καταρρεύσουν σύντομα, γιατί δεν έχουν ισχυρές νομικές βάσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Φως Στο Τούνελ - 12/02/2022