Ελλάδα

Πάτρα: Γιατί ανέλαβε το τμήμα Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα την υπόθεση με τους θανάτους 3 παιδιών

12.02.2022 | 11:17 Eνσωμάτωση

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιωργος Καλλιακμάνης μίλησε στο «Χαμογέλα και πάλι» για την υπόθεση, καθώς το τμήμα Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα ανέλαβε τη διερεύνησή του.

Ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθεί πλέον με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις σε ότι αφορά στην υπόθεση των τριών κοριτσιών στην Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους το ένα μετά το άλλο.

Πρόκειται για τρία περιστατικά που έχουν το ίδιο μοτίβο και εξέλιξη…

Το 2019 η 4χρονη Μαλένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου άφησε την τελευταία της πνοή ενώ συνοδευόταν από τη μητέρα της και δεν επιτηρούσε κανένας γιατρός το μικρό κορίτσι.

Το δεύτερο κορίτσι, μόλις 6 μηνών, απεβίωσε τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, ενώ κοντά της βρίσκονταν η μητέρα και η αδερφή της.

Τέλος, η 9χρονη Τζωρτζίνα πέθανε αρχές του 2022 στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» και δεν βρισκόταν υπό επιτήρηση των γιατρών, παρά μόνο συνοδευόταν από την μητέρα της.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Εισαγγελέας Πατρών διέταξε προκαταρκτική εξέταση έτσι ώστε να την αναλάβει το Ανθρωποκτονιών, στην προκειμένη περίπτωση για τις συνθήκες θανάτου των παιδιών. Θα πάρουν τα πορίσματα των ιατρών α πάρουν καταθέσεις, τις ιατρικές πραγματογνωμοσύνες, και να δουν ποιά είναι η αιτία που «έφυγαν» τα μωρά τους», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιωργος Καλλιακμάνης.

«Ήταν πρόθεση του Εισαγγελέα να δοθεί η υπόθεση, γιατί τα δεδομένα που θα προκύψουν ενδεχομένως να δώσουν νέα στοιχεία», πρόσθεσε.

«Αυτή τη διαδικασία μπορεί να την κινήσει ο οποιοσδήποτε, ο Εισαγγελέας ή Αστυνομία. Γι’ αυτή την υπόθεση, έχουν σχηματιστεί 3 δικογραφίες. Σε αυτή την περίπτωση θεωρώ πως ήταν πρόθεση του Εισαγγελέα. Ένας αιφνίδιος θάνατος εξετάζεται και επιπλέον οι συνθήκες, είτε συνέβη από πρόθεση είτε από αμέλεια. Τέτοια ερωτήματα, πυροδοτούν την πρόθεση της περαιτέρω διερεύνησης», συμπλήρωσε ο κ. Καλλιακμάνης.

Videos & Απoσπάσματα από Χαμογέλα και Πάλι! - 12/02/2022