Ελλάδα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Καταδικάστηκε σε 5ετή φυλάκιση με αναστολή για το βίντεο – Οι περιοριστικοί όροι

10.02.2022 | 07:24 Eνσωμάτωση

Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο πρώην συμπαρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα, Στάθης Παναγιωτόπουλος, για την ανάρτηση βίντεο με προσωπικές στιγμές, χωρίς τη συναίνεση της συντρόφου του.

Στον Στάθη Παναγιωτόπουλο επιβλήθηκε, επίσης, 10.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Επίσης, του επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ θα επιτηρείται από κοινωνικό λειτουργό.

Σημειώνεται πως ο παρουσιαστής δεν έδωσε το «παρών» στη δίκη.

Tι ζήτησε η πλευρά της κοπέλας

Στην αρχή της δίκης η δικηγόρος της 30χρονης ζήτησε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών και έγινε δεκτό και από την άλλη από την άλλη πλευρά.

Επίσης, ζήτησε να παραπεμφθεί ο παρουσιαστής για κακουργηματική μορφή παραβίασης των προσωπικών δεδομένων – παραθέτοντας ως στοιχείο την ηθική βλάβη που υπέστη η 30χρονη.

Ωστόσο η εισαγγελέας πρότεινε να ξεκινήσει η δίκη στο πλημμελειοδικείο κι, αν στα πραγματικά γεγονότα εξακριβωθεί κακούργημα, τότε να παραπεμφθεί για κακούργημα.

Η πρόταση έγινε δεκτή από την έδρα.

Η… συγγνώμη του Παναγιωτόπουλου

Όπως είπε η δικηγόρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου, «ζητά συγγνώμη σε κάθε περίπτωση για ό,τι προκάλεσε στην παθούσα».

«Θα διεκδικήσουμε αποζημίωση»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά η δικηγόρος της 30χρονης, Σταυρούλα Αντιγόνη Πριλή.

«Με βάση το ότι ήμασταν ενώπιον πλημμελειοδικείου είχαμε την απόφαση αυτή, τη φυλάκιση των πέντε ετών, που είναι η μέγιστη ποινή που μπορεί ένα πλημμελειοδικείο να επιβάλει. Δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό. Με δεδομένο ότι ήμασταν ενώπιον πλημμελειοδικείου, αυτή ήταν η μέγιστη ποινή. Από την άλλη πλευρά, εμείς είχαμε ζητήσει να γίνει κακουργηματικής μορφής η δίωξη», είπε η κ. Πριλή.

«Δεν εμφανίστηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ούτε για να απολογηθεί, ούτε για να ζητήσει συγνώμη στην κοπέλα, ούτε για να δει πώς είναι, τίποτα απολύτως. Είναι επιλογή του πώς θα εκπροσωπηθεί», σημείωσε η ίδια.

«Οι δικηγόροι του επέμεναν ότι δεν είχε σκοπό να προκαλέσει βλάβη. Ο συνήγορός του είπε ότι δε φαινόταν το πρόσωπο της κοπέλας στο βίντεο. Αλλά και το γυμνό της σώμα είναι στοιχείο της προσωπικότητάς της και δε θα έπρεπε να προβάλλεται σε τέτοιες σελίδες. Όποιος θέλει να εκτεθεί μπορεί να το κάνει μόνος του», εξήγησε η δικηγόρος.

«Το χθεσινό ήταν το κομμάτι το ποινικό. Το κομμάτι το αστικό θα είναι το κομμάτι της αποζημίωσης, θα προχωρήσουμε για τη διεκδίκηση αποζημίωσης. Το κομμάτι το αστικό αποδεικνύει ότι η εντολέας μου ήταν καθόλα αξιόπιστη», σημείωσε η ίδια κλείνοντας.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 10/02/2022