Ελλάδα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Καταδικάστηκε σε 5ετή φυλάκιση με αναστολή για το revenge porn – Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο

09.02.2022 | 17:40 Eνσωμάτωση

Από τη μια ο Στάθης Παναγιωτόπουλος να απουσιάζει και να αναθέτει την υπεράσπιση στους δύο δικηγόρος του κι από την άλλη η 30χρονη σήμερα που τον κατήγγειλε να δίνει το παρόν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, να περιγράφει τα γεγονότα κι να ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του πρώην παρουσιαστή των Ράδιο Αρβύλα…

Σχεδόν δύο μήνες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης που σέρνεται από το 2019 και προκάλεσε αίσθηση, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος καταδικάστηκε σε 5ετή φυλάκιση με 3ετη αναστολή, σε πρόστιμο 10.000 ευρώ ενώ του επιβλήθηκε η ποινή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Μετά από αίτημα της 30χρονης η δίκη στο Πλημελλειοδικείο έγινε κεκλεισμένων των θυρών, με την ίδια να τονίζει πως πίσω από τη δημοσιοποίηση βίντεο και φωτογραφιών της στο διαδίκτυο, υπήρχε δόλος.

«Ουδέποτε ο κατηγορούμενος δεν με αποκατέστησε με κανένα τρόπο, ούτε έδειξε εμπράκτως την μετάνοια του για όσα έκανε, ενώ είχε ενημερωθεί εδώ και πολύ καιρό ότι υπήρχε νομική διαδικασία σε βάρος του. Είχε σκοπό να με βλάψει και να με διασύρει. Ποτέ δεν προσπάθησε έμπρακτα να επανορθώσει. Εκμεταλλευόταν τα συναισθήματα και την εμπιστοσύνη που του είχα», δήλωσε η 30χρονη στο δικαστήριο.

Η απόφαση προκάλεσε ικανοποίηση στην πλευρά της 30χρονης, καθώς η ποινή που επιβλήθηκε στον παρουσιαστή ήταν όπως είπε η δικηγόρος της, η μεγαλύτερη δυνατή με βάσει το κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος φέρεται να ανέβασε κατ΄επανάληψη στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες της 30χρονης, από τα χρόνια που ήταν σύντροφός του. Με τον ίδιο να ζητάει συγγνώμη και τους δικηγόρους του να ισχυρίζονται ότι στις εικόνες δεν φαινόταν το πρόσωπο της κοπέλας.

Η δημοσιοποίηση κ η έκταση που πήρε η υπόθεση οδήγησε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο εκτός των Ράδιο Αρβύλα, με τους άλλοτε συμπαρουσιαστές και φίλους του, να παίρνουν από την πρώτη στιγμή αποστάσεις.

Μετά την καταδικαστική απόφαση, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αρχίζει να σκέφτεται τις άλλες δύο καταγγελίες που εκκρεμούν από συντρόφους του, για τις οποίες του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

«Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο να ζητήσει έστω μία συγγνώμη»

Η δικηγόρος της 30χρονης, Σταυρούλα Αντιγόνη Πριλή, δήλωσε πως η απουσία του Στάθη Παναγιωτόπουλου από το δικαστήριο ήταν ηχηρή, σχολιάζοντας πως δεν εμφανίστηκε ούτε να απολογηθεί ούτε να ζητήσει μία συγγνώμη από το θύμα.

«Οφείλω να σχολιάσω κάτι που ανέφερα και στην αγόρευσή μου, ότι ο κατηγορούμενος ήταν απών για ακόμα μία φορά. Νομικά και λογικά είναι δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου να επιλέξει τον τρόπο που θα εκπροσωπηθεί. Οι συνήγοροι όταν εκπροσωπούμε έναν κατηγορούμενο μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε προβλέπεται στη διαδικασία, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να απολογηθούμε για έναν κατηγορούμενο», εξήγησε.,

«Σήμερα δεν υπήρξε απολογία από την πλευρά του κατηγορουμένου, δεν ακούσαμε την άποψή του αυτή την έσχατη στιγμή. Δεν εμφανίστηκε να πει έστω ένα συγγνώμη, δεν μάθαμε τα κίνητρά του», συμπλήρωσε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 09/02/2022