Ελλάδα

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Βγήκαν οι τοξικολογικές της 24χρονης – Πότε θα τις λάβουν οι Αρχές

31.01.2022 | 16:39 Eνσωμάτωση

Τις πρώτες δηλώσεις του μετά την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του έκανε ο δικηγόρος εμπλεκόμενου στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

«Έχω στοχοποιηθεί εγώ, η οικογένειά μου και οι συνεργάτες μου» επεσήμανε ο ίδιος, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Είναι τα πρώτα λόγια του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου, λεπτά αφ’ ότου είδε τις εικόνες από την είσοδο του γραφείου του στην Θεσσαλονίκη.

Την ίδια διεύθυνση κατοικίας, ένα διαμέρισμα στον 8ο όροφο, είχε δηλώσει στην κατάθεσή του ο 33χρονος φερόμενος ως ο διοργανωτής του πάρτι στο πολυτελές ξενοδοχείο, ο άνθρωπος ο οποίος κάλεσε την 24χρονη εκείνο το βράδυ. Μάλιστα πρόσφατα, δικαστικός επιμελητής είχε θυροκολλήσει στην είσοδο της πολυκατοικίας κλήση που αναφερόταν στο όνομά του.

Παρότι υπήρχε πινακίδα ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται για λόγους ασφαλείας, οι δράστες που έφτασαν στον 4ο όροφο του κτιρίου, δεν πτοήθηκαν. Τοποθέτησαν γκαζάκια τα οποία εξερράγησαν λίγα λεπτά μετά τις 07.00 το πρωί, μετατρέποντας την πολυκατοικία της οδού Εγνατίας στη Θεσσαλονίκη σε κόλαση.

Σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν από την έκρηξη και ύστερα από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας. Οι καπνοί ήταν τόσο πυκνοί, που έπνιξαν τους ενοίκους των διαμερισμάτων ολόκληρου του κτιρίου.

Νέα καταγγελία

Και ενώ είναι σε εξέλιξη οι έρευνες που αφορούν την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, μία νέα καταγγελία βιασμού έρχεται να «ταράξει» τα νερά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Παρασκευής, μια 27χρονη επισκέφθηκε μαζί με τη μητέρα της την εισαγγελία Θεσσαλονίκης και κατήγγειλε τον βιασμό της το 2016, από τον σήμερα 33χρονο εμπλεκόμενο στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας.

H κοπέλα που τότε έμενε στην Αθήνα, είχε βρεθεί στην Θεσσαλονίκη με μια φίλη της. Στην κατάθεσή της αναφέρει πως ένα βράδυ που είχαν βγει γνώρισε τον 33χρονο και παρότι δεν είχε πιει αλκοόλ, έχασε την αίσθηση του χώρου και του χρόνου. Ωστόσο ισχυρίζεται ότι θυμάται κάποια από τα όσα συνέβησαν και καταγγέλλει με βεβαιότητα πως βιάστηκε από τον 33χρονο.

Λύση πάντως στο μυστήριο της σουίτας 602 του πεντάστερου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης καλούνται να δώσουν το συντομότερο δυνατό οι ανακριτικές και αστυνομικές Αρχές, συνδυάζοντας τα στοιχεία από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης, την ανάλυση του DNA στα ρούχα της Γεωργίας Μπίκα και το πόρισμα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στα κινητά όλων των εμπλεκομένων.

Οι εξετάσεις είχαν σταλεί στην Ελβετία καθώς εκεί υπάρχει εξειδικευμένο εργαστήριο για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολικών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες στην παράνομη αγορά και δεν μπορούν να αναγνωριστούν από το εργαστήριο του ΑΠΘ.

Το Ινστιτούτο έχει αναπτύξει μία συγκεκριμένη τεχνολογία και έχει παραλάβει ορισμένα μηχανήματα που μπορούν να προσδιορίζουν και να ανιχνεύουν συνθετικές ουσίες άγνωστης δομής, που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει στην αγορά τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες.

Πότε θα λάβει το πόρισμα η ανακρίτρια

Στο εργαστήριο του ΑΠΘ θα γίνει η καθαρογραφή, η μετάφραση και η διασταύρωση των αποτελεσμάτων, θα προστεθούν σε αυτά που έχουν στα χέρια τους οι ελληνικές αρχές από το ΑΠΘ και αφού βγει το πόρισμα θα σταλεί σε σφραγισμένο φάκελο στο ΑΤ Λευκού Πύργου και από εκεί στην ανακρίτρια.

Είναι πολύ πιθανό η ανακρίτρια να πάρει τα αποτελέσματα στα χέρια της αύριο το πρωί.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 31/01/2022