Ελλάδα

Αττική Οδός: Αγωγές & μηνύσεις εγκλωβισμένων κατά της εταιρίας

31.01.2022 | 16:50 Eνσωμάτωση

Μαζικά στρέφονται οι οδηγοί και επιβάτες αυτοκινήτων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό κατά της εταιρίας, με τους δικηγόρους να λένε πως η πενιχρή αποζημίωση των 2.000 ευρώ μπορεί να φτάσει σε κάποιες περιπτώσεις πολλαπλάσιο νούμερο στα δικαστήρια.

Την ίδια ώρα, σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκαλύπτοντας πως οι οδηγοί των εκχιονιστικών της Αττικής Οδού που έμειναν από καύσιμα, δεν έβαζαν καύσιμα στα μηχανήματα γιατί είχαν εντολή από την Αττική Οδό να τροφοδοτούνται μόνο από πρατήριο καυσίμων του αυτοκινητόδρομου που ήταν μέσα στα χιόνια.

«Η Αττική Οδός έκλεισε για… 100 ευρώ! Οι οδηγοί των εκχιονιστικών είχαν αναλώσει τα προηγούμενα καύσιμα τους σε προσπάθεια καθαρισμού του δρόμου. Όταν όμως τους ζητήθηκε να βάλουν εκ νέου καύσιμα, εκείνοι ανέφεραν ότι είχαν εντολή αυτό να γίνεται μόνο από πρατήριο καυσίμων που βρισκόταν στην Αττική Οδό, στο ύψος της Κάντζας, όπου όμως υπήρχε ήδη χιονόπτωση και ήταν δύσκολη η πρόσβαση».

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας οργάνωσε τη μεταφορά των καυσίμων από γειτονικό πρατήριο καυσίμων στον σταθμό Κατεχάκη προκειμένου να κινηθούν τα τρία αυτά εκχιονιστικά. Όμως ήταν πλέον αργά.

Το πρόβλημα στην Αττική Οδό έγινε μη διαχειρίσιμο καθώς τα αυτοκίνητα άρχισαν να «κολλούν» στον κύριο οδικό άξονα Μαρκόπουλου – Ελευσίνας επειδή είχαν «διπλώσει» νταλίκες στο ύψος της Ανθούσας.

Αποζημίωση μάλιστα μπορούν να διεκδικήσουν και οι εγκλωβισμένοι σε άλλους δρόμους. Αποζημιώσεις όμως διεκδικούν και χιλιάδες πολίτες που έζησαν πρωτόγνωρες συνθήκες στα σπίτια τους.

Πρόκειται για όσους έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα και οι οποίοι έχουν μόλις 10 ημέρες για να αποζημιωθούν για ζημιές που υπέστησαν σε ηλεκτρικές συσκευές. Η αποζημίωση φθάνει μέχρι 600 ευρώ και δεν καταβάλλεται όταν η βλάβη οφείλεται σε ανωτέρα βία.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 31/01/2022