Πολιτική

Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή μετά την πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα

29.01.2022 | 09:06 Eνσωμάτωση

Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό άναψε η πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η χώρα προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από την πρόσφατη κακοκαιρία που οδήγησε στην ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών, με τα προβλήματα σε ορισμένες περιπτώσεις να συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησαν σχετικά οι κ.κ. Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και Απόστολος Πάνας, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

«Δε φοβόμαστε να κοιτάξουμε αστοχίες και παραλείψεις»

«Ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Θέλω να ζητήσω και εγώ μία μεγάλη συγγνώμη, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, καθώς υπάρχουν νοικοκυριά που παραμένουν μέχρι τώρα στο ηλεκτρικό. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι στο θέμα του συντονισμού, απέναντι στο πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας. Μένει ένα μάθημα για τον συντονισμό που πρέπει να γίνει. Η Πολιτική Προστασία είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Δε φοβόμαστε να κοιτάξουμε αστοχίες και παραλείψεις», είπε η κ. Ζαχαράκη.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να σκοράρει πολιτικούς πόντους επενδύοντας σε μια καταστροφολογία»

Σχολιάζοντας την πρόταση μομφής, η ίδια τόνισε ότι «Ο κ. Τσίπρας είναι σε αντιπολιτευτικό αδιέξοδο. Προφανώς προσπαθεί να σκοράρει πολιτικούς πόντους επενδύοντας σε μια καταστροφολογία. Καλωσορίσαμε την πρόταση δυσπιστίας, όλοι οι υπουργοί μας θα είναι εκεί, θα μιλήσουμε για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης».

«Η κυβέρνηση δε διαχειρίστηκε καμία κρίση με επιτυχία»

«Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η μοναδική κυβέρνηση μεταπολιτευτικά που έχει πολιτευθεί με τυμβωρυχία και πατριδοκαπηλία. Νομίζω ότι η καραμέλα για τι έγινε πριν δύο χρόνια και ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κουράσει. Είναι μια κυβέρνηση με πρωτοφανή ανικανότητα, του δήθεν επιτελικού κράτους, που συγκέντρωσε όλες τις αρμοδιότητες στον πρωθυπουργό αφυδατώνοντας θεσμούς και μηχανισμούς στη χώρα σε όλα τα επίπεδα. Στις πολλαπλές κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί, δε διαχειρίστηκε καμία με επιτυχία. Και στην Εύβοια, στις πυρκαγιές το καλοκαίρι, και στη Χαλκιδική. Έχουμε και την υγειονομική κρίση που χάνονται ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. Η πρόταση δυσπιστίας γίνεται για όλα όσα έχει επιφέρει μέχρι σήμερα αυτή η καταστροφική κυβέρνηση στη χώρα», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Γεροβασίλη.

«Δε ζητάμε εκλογές, με 100 νεκρούς και την οικονομία σε πολύ δύσκολο επίπεδο»

«Βρισκόμαστε σε μια σοβαρή κατάσταση σε ό,τι αφορά στη διαχείριση κρίσεων στη χώρα και συνεχίζουμε να έχουμε κοκορομαχίες. Καταθέσαμε κοινοβουλευτική ερώτηση προκειμένου να αποδοθούν συγκεκριμένες ευθύνες κα να δούμε ξεκάθαρα τι έγινε στη διαχείρισης αυτής της κρίσης που απέτυχε παταγωδώς. Από το 2019 στη Χαλκιδική δεν έχουν πληρωθεί ακόμα οι επιχειρήσεις από τις καταστροφές που έχουν γίνει», σημείωσε ο κ. Πάνας.

Αναφερόμενος τέλος στην πρόταση δυσπιστίας και την στάση που κρατά το ΚΙΝΑΛ, ο ίδιος είπε ότι «Καμία πρόταση μομφής που έγινε από τη μεταπολίτευση και μετά δεν έριξε καμία κυβέρνηση. Αναγνωρίζουμε την αποτυχία της κυβέρνησης και είπαμε ότι δε ζητάμε εκλογές αυτή τη στιγμή, με 100 νεκρούς και την οικονομία σε πολύ δύσκολο επίπεδο».

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 29/01/2022