Ελλάδα

Κακοκαιρία Ελπίδα: «Δεν είδα, δεν άκουσα» από την Αττική Οδό για το φιάσκο – Ανοιχτή κόντρα με Στυλιανίδη  

29.01.2022 | 13:05 Eνσωμάτωση

Στον απόηχο των αντιδράσεων για το απόλυτο φιάσκο που επικράτησε στην Αττική Οδό η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιχείρησε να επιρρίψει τις ευθύνες της στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου το οποίο με ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό λέει ψέματα. Την ίδια ώρα της ανταλλαγής των ανακοινώσεων έρχονταν «στο φως» ιστορίες μεγάλης ταλαιπωρίας κάποιων από τους χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς.

Η Αττική Οδός τα έπραξε όλα καλώς. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η εταιρεία χωρίς να αναγνωρίζει ούτε ένα λάθος, ούτε μία παράλειψη παρά τα όσα δραματικά συνέβησαν στον κατά τα άλλα υπερσύγχρονο και πανάκριβο αυτοκινητόδρομο.

Έλιωναν το χιόνι για να πιουν τα χάπια τους

Τέσσερις ημέρες μετά από το χάος η Αττική Οδός με ένα μακροσκελέστατο δελτίο Τύπου – επιχειρεί να πετάξει από επάνω της όλες τις ευθύνες δείχνοντας την Πολιτική Προστασία.

Υποστηρίζει ότι στις δυο συσκέψεις που έγιναν στις 21 και 23 Ιανουάριου αιτήθηκε να απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρεών οχημάτων τη Δευτέρα, όμως ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, το αρνήθηκε.

Ωστόσο, με δική του ανακοίνωση το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης διαψεύδει την Αττική Οδό λέγοντας πως ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα από την διαχειρίστρια εταιρεία του δρόμου.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι αστυνομικοί της Τροχαίας βρίσκονταν στο κέντρο επιχειρήσεων της Αττικής Οδού έχοντας πλήρη εικόνα των προβλημάτων που προκάλεσε η συγκέντρωση των βαρέων οχημάτων και αποφάσισε να κλείσει τον αυτοκινητόδρομο στις 14:00, όμως δεν μπορούσε να το υποστηρίξει καθώς δε διέθετε τον απαραίτητο αριθμό οχημάτων και ένστολων.

Από την πλευρά του το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης τονίζει πως η εταιρεία σε όλες τις συσκέψεις που έγιναν εγγυήθηκε ότι θα μπορέσει διαχειριστεί το φαινόμενο αντιμετωπίζοντας οποιοδήποτε πρόβλημα.

Μπαράζ τηλεφωνημάτων

Στην ίδια ανακοίνωση η Αττικής Οδός σχολιάζει επίσης πως η απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρεών οχημάτων ήταν απαραίτητη για την προστασία των οδηγών που βρισκόταν στο δρόμο.

Ωστόσο, από τις 10:28 το πρωί της Δευτέρας που εστάλη το μήνυμα από το 112 για τις μετακινήσεις, και ενώ το οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού είχε ήδη επιβαρυνθεί πολύ και ήταν εξαιρετικά ολισθηρό, στις τουλάχιστον τέσσερις τηλεφωνικές επικοινωνίες υπουργείου και αρμοδίων του αυτοκινητόδρομου συνεχώς δίνονταν οι διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Όμως ήδη οι οδηγοί ήταν εγκλωβισμένοι στην χιονοθύελλα με τον Γολγοθά τους να έχει μόλις ξεκινήσει.

Υπολογίζεται ότι τα εγκλωβισμένα οχήματα στην Αττική Οδό ξεπέρασαν τις 2.000.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/01/2022