Ελλάδα

Έρχονται μαζικές αγωγές κατά της Αττικής Οδού – Αποζημιώσεις για όσους έμειναν χωρίς ρεύμα

29.01.2022 | 20:28 Eνσωμάτωση

Μετά την ταλαιπωρία έρχονται οι διεκδικήσεις. Ήδη πολίτες δηλώνουν ότι προτίθενται να κινηθούν νομικά κατά της Αττικής Οδού μετά το φιάσκο. Καρδιοπαθής που εγκλωβίστηκε επί 20 ώρες χωρίς τα φάρμακα του περιέγραψε στο MEGA το μαρτύριό του. Ο Αλέξης Κούγιας εξηγεί μέχρι πόσα μπορεί να διεκδικήσει κανείς, ενώ σοκάρουν οι μαρτυρίες πολιτών που έμειναν χωρίς ρεύμα. Κάτοικος στο Μαρούσι διηγείται πως όταν παραπονέθηκε στον δΔΕΔΔΗΕ, ο υπάλληλος απάντησε ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε και όταν του είπε ότι ακόμα είναι στο σκοτάδι εκείνος της είπε «εντάξει, σας το είπαμε έτσι για να σας ηρεμήσουμε!».

Πέντε 24ωρα μετά τον εγκλωβισμό τους στην Αττική οδό, οδηγοί και επιβάτες οχημάτων προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ και να αποφασίσουν τις επόμενες, νομικές τους, κινήσεις.

Καρδιοπαθής που εγκλωβίστηκε επί 20 ώρες χωρίς να έχει τα φάρμακα του μαζί του, και που θα κινηθεί νομικά, περιέγραψε στο Mega το μαρτύριό του.

«Στην αρχή είπαμε αποκλείεται, δε γίνεται, στην Αττική οδό βρισκόμενα, σε μία, δύο, τρεις ώρες θα ξεκινήσουμε. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση, πέρναγε η ώρα, δεν πέρασε κανείς, πέρασε ένας άνθρωπος της Αττικής οδού κατά το απόγευμα και μας είπε να πάρουμε τηλέφωνο την Αττική οδό, δε βρίσκαμε», είπε ο Τηλέμαχος Κωστόπουλος στο MEGA.

«Σε οποιοδήποτε δικηγόρο εσείς θα αποτιμήσετε το ψυχικό βάρος που αποτιμήσατε από αυτήν την ιστορία. Το ποσό να ξέρετε είναι απεριόριστο. Αυτό που ζήσατε θα το αξιολογήσει ένας δικαστής», εξήγησε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

Με την πρώτη αγωγή κατά της εταιρίας που διαχειρίζεται την «Αττική Οδό» να έχει ήδη κατατεθεί, εκατοντάδες άλλοι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν και κινδύνευσαν εν μέσω της χιονοθύελλας που «χτύπησε» την Αττική εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη, αρνούμενοι να συμβιβαστούν με την αποζημίωση των 2.000 ευρώ.

«Ό, τι μας συμβουλέψει η δικηγόρος μας, έχουμε ζητήσει την αρωγή της. Σίγουρα δε θα το αφήσουμε, αυτό μπορώ να πω. Όπως εύχομαι να μην το αφήσουν και οι υπόλοιποι γιατί ήταν εγκληματική ενέργεια ό, τι έγινε», δήλωσε η Βίκυ Κυριακοπούλου στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!».

«Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις των συνανθρώπων μας και να ευχηθούμε σε καμία περίπτωση η καταβολή αυτού του ποσού των 2.000 ευρώ να μην εξισώνετε με την όποια κατάργηση της αποζημιωτικής ευθύνης», δήλωσε η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου.

Άνοιξε η πλατφόρμα

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις σε ό, τι αφορά την καταστροφή συσκευών λόγω των διακοπών ρεύματος στο λεκανοπέδιο βρίσκεται ήδη σε λειτουργία.

«Ένα νοικοκυριό που έχει μείνει πάνω από μία ημέρα χωρίς ηλεκτροδότηση θα πρέπει να αποζημιωθεί», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Οι μαρτυρίες στο MEGA πολιτών που έζησαν επί ημέρες στο απόλυτο σκοτάδι αποτυπώνουν το μέγεθος της ταλαιπωρίας τους.

«Καθόμαστε μέσα στο σπίτι με τα μπουφάν. Το ψυγείο είναι άδειο, τα πέταξα όλα», είπε κάτοικος του Γέρακα.

«Ζούμε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Κάνουμε κάτι πρόχειρο στο γκαζάκι και η απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ είναι ότι θα επανέλθει το συντομότερο δυνατό», δήλωσε άλλη κάτοικος.

Προς το παρόν, δεν έχει καθοριστεί το ποσό της αποζημίωσης που θα λάβουν οι πολίτες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/01/2022