Ελλάδα

Άνδρες της ΟΠΚΕ κουβάλησαν στην πλάτη τους κοριτσάκι που πήγαινε για χειρουργείο

29.01.2022 | 20:26 Eνσωμάτωση

Μία φωτογραφία που ξεχώρισε τις ημέρες του χιονιά και του εφιάλτη της Αττικής Οδού ήταν αυτή ενός αστυνομικού που κουβάλησε στην πλάτη του ένα 11χρονο κοριτσάκι για σχεδόν δυο χιλιόμετρα εν μέσω χιονοθύελλας. Ο πατέρας της ανήλικης μιλά σήμερα στο MEGA και περιγράφει τις δραματικές στιγμές, ενώ από την πλευρά τους οι αστυνομικοί αποκάλυψαν άγνωστές πτυχές της διάσωσης.

Τον Γολγοθά που έζησε εγκλωβισμένος μαζί με την 11χρονη κόρη του στην Αττική Οδό τη στιγμή της χιονοθύελλας περιέγραψε ο Τάσος Κατζιλέρης που για περισσότερες από 12 ώρες παρέμεινε κινητοποιημένος μέσα στο όχημα του μέχρι να φτάσουν οι άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ και να τους απομακρύνουν από το σημείο.

«Είχαμε πάει στο Παίδων για τον προεγχειρητικό έλεγχο στην μικρή, ήταν ένα χειρουργείο προγραμματισμένο από τον Σεπτέμβριο. Πήγαινε μεσημέρι η μικρή πεινούσε δεν ήξερα τι να κάνω γιατί δεν είχα τρόφιμα μαζί μου κάτι. Όσο πέρναγε η μέρα δεν εμφανιζόταν κανένας από την Αττική Οδό», είπε ο πατέρας του κοριτσιού στο MEGA.

Οι ώρες μέσα στο αυτοκίνητο κυλούσαν βασανιστικά ενώ το ανήλικο κοριτσάκι άρχισε να νιώθει εντόνους πόνους στο κεφάλι. Όταν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έφτασαν στο σημείο της Αττικής Οδού όπου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι χωρίς δεύτερη σκέψη προχωρήσαν στην διάσωση της.

«Όσο πέρναγε η μέρα και νύχτωνε η μικρή άρχισε να την πονάει το κεφάλι της. Είχα ένα μπουφάν δεύτερο μέσα στο αμάξι της έβαλα τα πόδια μέσα στο μανίκι για να την κρατήσω ζεστή. Ευτυχώς που ήρθαν αυτά τα παλικαριά και τους είπα το πρόβλημα και αμέσως χωρίς δεύτερη κουβέντα τα παιδιά την έβαλαν στον ωμό τους με τον τρόπο που σας είπα», συμπλήρωσε ο κ. Κατζιλίερης.

Για σχεδόν δυο χιλιόμετρα οι αστυνομικοί κουβαλώντας στην πλάτη την 11χρονη την μετάφεραν σε άλλο όχημα της ΟΠΚΕ όπου την μετάφερε σε σπίτι συγγενικού τους προσώπου στο Ζωγράφου.

Οι εικόνες με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους πολιτες στην Αττική Οδό θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περισσότερα από δυο χιλιάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/01/2022