Καιρός

Επιδείνωση του καιρού το Σάββατο – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

28.01.2022 | 13:24 Eνσωμάτωση

Το Σάββατο η κατάβαση ψυχρότερων αερίων μαζών θα ρίξουν εκ νέου τη θερμοκρασία και θα δημιουργήσουν όμως και ένα βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά, με επιδείνωση του καιρού σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Βροχές προβλέπονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, οι οποίες το μεσημέρι θα επηρεάσουν τα νότια και την περιοχή του Αιγαίου. Πιο δυνατές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλώνονται όσο κινούμαστε νοτιότερα και όσο βαδίζουμε προς το βράδυ.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά όλης της χώρας και σε περιοχές στη Μακεδονία και στα νότια τμήματα στη Θεσσαλία σε χαμηλότερο υψόμετρο, περίπου από τα 400μκαι πάνω, με πυκνές χιονοπτώσεις και στην κεντρική Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.

Η κίνηση της κακοκαιρίας προς τα νοτιανατολικά τις μεσημβρινές ώρες, θα αφήσει γρήγορα με βελτιωμένο καιρό τα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει νέα πτώση. Θα πλησιάσουν οι μέγιστες τιμές τους 7-10 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 14-16 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βορειοανατολικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο αρχικά 5-6 μποφόρ, θα ενισχυθούν στα 7-8 και στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά και τα 9 μποφόρ και μόνο στα νότια θα παραμείνουν νοτιοανατολικοί.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και από το απόγευμα πρόσκαιρες καταιγίδες. Δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια του νομού στα 500-600μ και πάνω, όμως στη δυτική βορειοδυτική Αττική, σε περιοχές στο όρος Πατέρα οι χιονοπτώσεις θα είναι σύντομες, αλλά πυκνές. Η θερμοκρασία από 3-8 και οι άνεμοι βόρειοι 3-4 μποφόρ, θα ενισχυθούν όσο πλησιάζουν τα φαινόμενα στα 6-7 και τη νύχτα 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές βροχές μέσα στη πόλη και χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία από 1-9 και οι άνεμοι βόρειοι 4-6 τοπικά και 7 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 28/01/2022