Ελλάδα

Κακοκαιρία: Εικόνες χάους μετά τον χιονιά – Η επόμενη μέρα της «Ελπίδας»

25.01.2022 | 17:30 Eνσωμάτωση

Δέντρα και καλώδια πεσμένα παντού. Αυτοκίνητα που έχουν καταπλακωθεί καθώς δέντρα έσπασαν από το βάρος του χιονιού.

Καλώδια που κοπήκαν και βύθισαν στο σκοτάδι ολόκληρες περιοχές. Οι ζημιές από τη χιονόπτωση είναι τεράστιες.

Η Γλυφάδα έχει παραδοθεί στο έλεος των καιρικών φαινομένων. Ακόμα και τσιμεντένιες κολώνες έχουν σπάσει, η πόλη μοιάζει ανοχύρωτη και το πιο εντυπωσιακό; Ώρες μετά την καταστροφή κανένας από τον δήμο δεν βγήκε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Ίδια η εικόνα και στα βόρεια. Στην Αγία Παρασκευή, καλώδια και κορμοί δέντρων πεσμένα παντού. Οι δρόμοι αδιάβατοι και οι καταστροφές μεγάλες

Μεγάλες ζημιές και στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Με δυσκολία έφταναν ακόμα και τα ασθενοφόρα λόγω του χιονιού και της ολισθηρότητας των δρόμων.

Όλη νύχτα οι οδηγοί έδωσαν μάχη. Στο ΚΑΤ, το χιόνι εγκλώβισε εργαζομένους ενώ οι ασθενείς δεν μπορούσαν να φτάσουν το νοσοκομείο.

Πεσμένα δένδρα και σε δρόμους των Αμπελοκήπων και στην Καλλιθέα. Ακόμη και οι πιο κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας χρειάστηκαν αποχιονισμό.

Εργαζόμενοι του δήμου Αθηναίων κατά τη διάρκεια της νύχτας με εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούσαν να απομακρύνουν το χιόνι από τους δρόμους.

Ταυτόχρονα, με αλυσοπρίονα και ανυψωτικά μηχανήματα έκοβαν τα πεσμένα δένδρα.

H οργή ξεχείλισε σε πολλές περιπτώσεις, με πολίτες να πετάνε χιονόμπαλες στα περιπολικά, ενώ στο αεροδρόμιο εκατοντάδες διανυκτέρευσαν κατάχαμα όταν ακυρώθηκαν οι πτήσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 25/01/2022