Καιρός

Το ισχυρότερο κύμα της «Ελπίδας» το επόμενο 48ωρο – Σε λευκό κλοιό και η Αττική με επικίνδυνα φαινόμενα μετά το μεσημέρι

24.01.2022 | 06:31 Eνσωμάτωση

Σημαντική μεταβολή του καιρού σήμερα σε όλη τη χώρα, καθώς θα επικρατήσουν χιονοπτώσεις ακόμα και στις πεδινές περιοχές.

Για τα περισσότερα τμήματα της ανατολικής και νότιας Ελλάδος, από το Θρακικό πέλαγος, στη νότια Χαλκιδική, στα κεντρο- ανατολικά της Θεσσαλίας, στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου μέχρι και τις βόρειες Κυκλάδες, θα επικρατήσουν χιονοπτώσεις ακόμα και στις πεδινές περιοχές, και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Στο Αιγαίο στα ορεινά και ημιορεινά, χιονοπτώσεις πυκνές κατά περιόδους. Στα Επτάνησα μικρή πιθανότητα για πυκνές χιονοπτώσεις. Στους 7-8 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στα δυτικά, στον 1 βαθμό μέγιστη θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία, στους 4 – 6 στα υπόλοιπα βόρεια, στους 4-6 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στους 7-11 στα νησιά.

Τα πιο έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες εντοπίζονται σε Εύβοια, Βοιωτία και Αττική.

Στην Αττική, αναμένονται χιονοπτώσεις από το μεσημέρι και πυκνές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Το χιόνι το μεσημέρι θα φτάσει μέχρι το κέντρο της Αθήνας, ενώ από νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια.

Λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη, και στη Χαλκιδική λίγες τοπικές χιονοπτώσεις, με τη θερμοκρασία από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 24/01/2022