Ελλάδα

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Ικανό να «δείξει» τη ναρκωτική ουσία το δείγμα ούρων της 24χρονης

22.01.2022 | 10:40 Eνσωμάτωση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή η 24χρονη Γεωργία έδωσε εκ νέου κατάθεση, παρουσία ψυχολόγου, με την κοπέλα να τονίζει πως θα συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι τέλους.

Ο δικηγόρος της 24χρονης, Αθανάσιος Ζιώγας, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» και τόνισε πως εκείνο που επιθυμούν είναι να λάμψει η αλήθεια και οι υπεύθυνοι να πάνε στη φυλακή.

«Για εμάς η βία είναι αποδεδειγμένη. Φαίνεται από την ιατροδικαστική έκθεση ότι υπάρχει βία και περιμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για επιβεβαιωθεί. Μία ολόκληρη κοινωνία και χώρα αγωνιά για τα αποτελέσματα».

Σχετικά με την καθυστέρηση στην προδιαδικασία της υπόθεσης δήλωσε πως όσα συνέβησαν ή δεν συνέβησαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ερευνώνται από τις αρχές κι αν υπάρχουν ευθύνες, θα αναζητηθούν. Ο ίδιος τόνισε πως κανένα αποτέλεσμα δεν θα αλλοιωθεί.

Ο κ. Ζιώγας μίλησε για το ψυχικό σθένος και το θάρρος της 24χρονης, η οποία βγήκε και μίλησε δημόσια για όσα βίωσε στην σουίτα του ξενοδοχείου.

«Η στάση της Γεωργίας να βγει και να μιλήσει τόσο άμεσα, τόσο ευθέως, συνιστά μία αλλαγή για το πως αντιμετωπίζονται αυτά τα ποινικά αδικήματα. Οι βιαστές ποντάρουν στην κουλτούρα της ντροπής», δήλωσε.

Η Γεωργία απευθύνει έκκληση για να μιλήσουν κι άλλα κορίτσια, ενώ ο δικηγόρος της είπε πως έχει ανοίξει κι άλλη δικογραφία, για την οποία όμως εκείνος δεν έχει γνώση.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη σουίτα που έγινε το Πρωτοχρονιάτικο πάρτι

Το MEGA έφερε αποκλειστικά στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο ντοκουμέντο από το πάρτι της Πρωτοχρονιάς.

Είναι οι πρώτες εικόνες μέσα την σουίτα «401» του ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη: Άφθονο αλκοόλ, μπουκάλια βότκα, δυνατή μουσική από το ηχείο που παίζει ελληνική μουσική. Το γλέντι έχει ανάψει.

Στο βίντεο ακούγονται γέλια και φωνές. Στη σουίτα 401 και η 24χρονη Γεωργία… που δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε εκείνο το βράδυ.

Οι απαντήσεις των τοξικολογικών εξετάσεων

Ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος Ιατροδικαστικής Εταιρείας, εξήγησε τη διαδικασία των τοξικολογικών εξετάσεων. Από τη στιγμή που λαμβάνεται το δείγμα, αυτό αποστέλλεται στο εργαστήριο για επεξεργασία δείγματος, ο τοξικολόγος διενεργεί περαιτέρω εξετάσεις και μετά συντάσσει έκθεση, την οποία στέλνει στον ιατροδικαστή για να την συμπεριλάβει στην εκτίμησή του.

«Δυστυχώς, η διαδικασία θέλει αρκετές ημέρες. Περίπου υπολογίστε ένα μήνα κατά μέσο όρο για τις τοξικολογικές εξετάσεις», είπε.

«Όσο πληρέστερα είναι τα στοιχεία που συλλέγει ο ιατροδικαστής, τόσο πιο «δεμένη» είναι η έκθεση. Το δείγμα ούρων είναι ικανό να δώσει αποτελέσματα και να δείξει εάν της έδωσαν κάποια ναρκωτική ουσία. Ότι ουσία λαμβάνουμε περνά στη γενική κυκλοφορία του αίματος, όλες οι ουσίες μεταβολίζονται και καταλήγουν τα ούρα μας».

Ο κ. Λέων ξεκαθάρισε πως ουσιαστικά πρόκειται για μία σειρά ουσιών, οι οποίες μόλις εισέλθουν στο σώμα δεν έχουν αναστρέψιμη πορεία.

«Το θύμα υπομένει τις δράσεις του φαρμάκου, που είναι να το υπνώσει, να χαλαρώσουν όλοι οι μύες του, να δημιουργηθεί ερωτική διέγερση κι ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι η απώλεια μνήμης, την οποία εκμεταλλεύονται οι δράστες».

Το μεγάλο ερώτημα είναι από που προμηθεύονται οι δράστες αυτές τις ουσίες.

«Οι ουσίες είναι φαρμακευτικές, χρησιμοποιούνται από άτομα για συγκεκριμένες παθήσεις. Δυστυχώς, στο ανεξέλεγκτο διαδίκτυο μπορεί αν βρει κανείς πηγές για να προμηθευτεί αυτές τις ουσίες», είπε.

Videos & Απoσπάσματα από Χαμογέλα και Πάλι! - 22/01/2022