Κόσμος

Κορωνοϊός – Η Όμικρον «σαρώνει» την Ευρώπη

15.01.2022 | 13:12 Eνσωμάτωση

Το «τσουνάμι» της παραλλαγής «Όμικρον» χτυπά την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η παραλλαγή Όμικρον «σαρώνει» τη Γαλλία.

Σχεδόν πέντε Γάλλοι διαγνώστηκαν με κορωνοϊό κάθε δευτερόλεπτο την περασμένη Δευτέρα, όπως δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία καταμέτρησης των κρουσμάτων.

Συνολικά καταγράφηκαν σχεδόν 427.000 μολύνσεις, λίγο πιο κάτω από το απόλυτο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας με πάνω από 428.000 στις 3 Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ, η γαλλική κυβέρνηση αναμένεται να εκδώσει νέο διάταγμα με ακριβή προσδιορισμό των εξωτερικών χώρων στο Παρίσι όπου θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, μετά από δικαστική απόφαση που ανέστειλε το μέτρο.

Γερμανία

Με την πρόφαση πως βγήκαν για περίπατο και χωρίς να φορούν μάσκες, εκατοντάδες αρνητές του κορωνοϊού διαδήλωσαν χθες τη νύχτα στους δρόμους της Δρέσδης.

Επικαλούμενοι τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, που απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων, οι Αρχές ζήτησαν από τους αρνητές να διαλυθούν. Αστυνομικοί κατέγραψαν τα στοιχεία όσων δεν υπάκουσαν.

Με τη Γερμανία να οδεύει ταχύτατα προς τα 100.000 ημερήσια κρούσματα, χθες η Μπούντεσταγκ ενέκρινε την αυστηροποίηση των μέτρων στη χώρα.

Εναντίον ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία.

ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε εταιρείες με πάνω από 100 υπαλλήλους.

Μόνο χθες στη χώρα καταγράφηκαν περισσότερα από 800.000 νέα κρούσματα ενώ πολλά νοσοκομεία δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την πίεση που δέχονται.

Ο Τζο Μπάιντεν διέταξε την αποστολή 1.000 στρατιωτικών γιατρών και νοσηλευτών σε νοσοκομεία έξι πολιτειών και ανακοίνωσε πως μισό δισεκατομμύριο τεστ καθώς και μάσκες αυξημένης προστασίας θα διατεθούν δωρεάν στις Ηνωμένες Πολιτείες από την ερχόμενη εβδομάδα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 15/01/2022