Αθλητικά

Νόβακ Τζόκοβιτς – Ακυρώθηκε για δεύτερη φορά η βίζα του αθλητή

14.01.2022 | 18:10 Eνσωμάτωση

Τα διεθνή μέσα διακόπτουν το πρόγραμμά τους. Για δεύτερη φορά, η Αυστραλιανή κυβέρνηση ανακαλεί τη βίζα του νούμερο 1 στον κόσμο Νόβακ Τζόκοβιτς. Η συμμετοχή στο Australia Open είναι στον αέρα για δεύτερη φορά.

Τέσσερις ημέρες μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τον Τζόκοβιτς, ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ έκανε χρήση του δικαιώματός του και ακύρωσε εκ νέου τη βίζα του αθλητή.

«Έκανα σήμερα χρήση της εξουσίας μου σύμφωνα με τον μεταναστευτικό νόμο για να ακυρώσω τη βίζα του κυρίου Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και σωστής τάξης, στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος».

Ο υπουργός επικαλέστηκε λόγους δημόσιας υγείας.

«Εξέτασα με προσοχή τα στοιχεία που μου παρείχε το υπουργείο εσωτερικών, η συνοριακή αρχή και ο κύριος Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον είναι αφοσιωμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ειδικά αναφορικά με τον Covid-19».

Την απόφαση χαιρέτησε και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκορ Μόρισον επισημαίνοντας τις θυσίες των Αυστραλών κατά την διάρκεια της πανδημίας.

«Οι Αυστραλοί έκαναν πολλές θυσίες και περιμένουν να προστατευθούν. Αυτό κάνει και ο Υπουργός. Η ισχυρή πολιτική προστασίας των συνόρων μας έχει προστατεύσει τη χώρα πριν και κατά την διάρκεια της πανδημίας».

Τα επόμενα βήματα

Η δικηγορική ομάδα του Σέρβου τενίστα κινήθηκε αστραπιαία.

Μόλις μερικές ώρες μετά την νέα ακυρωτική απόφαση ασκήθηκε ένσταση στην απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης.

Ο δικαστής Άντονι Κέλι ο οποίος έδωσε την πρώτη αθωωτική απόφαση πρότεινε την ακρόαση της υπόθεσης από ανώτατο ομοσπονδιακό δικαστήριο του οποίου η συνεδρίαση αναμένεται να οριστεί για το Σάββατο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/01/2022