Κόσμος

Κορωνοϊός- Εμβολιασμό κάθε έξι μήνες εξετάζει να θεσπίσει το Ισραήλ

11.01.2022 | 07:50 Eνσωμάτωση

Τα επόμενα βήματα που μελετούν οι αρχές του Ισραήλ στη μάχη με τον κορωνοϊό, αποκάλυψε μιλώντας στο Μέγκα και στην εκπομπή “Μεγάλη Εικόνα”, ο καθηγητής ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Μπαρ Ιλάν και μέλος της επιτροπής εμβολιασμού της χώρας Σίριλ Κόεν.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» εξετάζεται το ενδεχόμενο να θεσπιστεί ο ανά εξάμηνο εμβολιασμός κατά της COVID-19, αν και το μέτρο αρχικά θα αφορά όχι το σύνολο του πληθυσμού, αλλά μόνο όσους ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες. Παράλληλα, επανέλαβε πως η 3η αναμνηστική δόση του εμβολίου εξακολουθεί να παρέχει προστασία από τη σοβαρή νόσηση.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Σίριλ Κοέν τόνισε: “Είναι πολύ νωρίς να πούμε αν θα έχουμε αναμνηστική δόση κάθε έξι μήνες. Πρέπει να γίνεται μία διάκριση: Αυτή τη στιγμή δεν το σκεφτόμαστε για όλο τον πληθυσμό αλλά για τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Εξετάζοντας τους αριθμούς, η τρίτη δόση προστατεύει πολύ καλά από τη σοβαρή νόσηση”.

Στις 2 Ιανουαρίου το Ισραήλ έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε τη χορήγηση και 4ης αναμνηστικής δόσης στους πολίτες άνω των 60 ετών και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Μέσα σε μια εβδομάδα, όπως αναφέρει ο Ισραηλινός καθηγητής, περίπου 200.000 πολίτες εμβολιάστηκαν ή έχουν κλείσει τα σχετικά ραντεβού.

Το Ισραήλ πρωτοστάτησε επίσης στις αναμνηστικές δόσεις παιδιών, αφού ήταν το πρώτο κράτος που ενέκρινε 3η δόση για εφήβους.

Ο καθηγητής Σίριλ Κόεν εξήγησε πως το όφελος της αναμνηστικής δόσης εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες είναι υψηλότερο του ρίσκου από τυχόν παρενέργειες, καθώς η νόσηση από COVID μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερα προβλήματα υγείας, όπως η μυοκαρδίτιδα και το παιδιατρικό πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (PIMS), το οποίο μοιάζει με το σύνδρομο Καβασάκι

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 11/01/2022