Υγεία

Νίκος Καπραβέλος – Τι δήλωσε για την Όμικρον, το άνοιγμα σχολείων & την υπόθεση Τζόκοβιτς

10.01.2022 | 14:04 Eνσωμάτωση

Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη της Όμικρον, σήμερα τα σχολεία άνοιξαν και οι μαθητές επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες. Ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντή της Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, τόνισε πως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να προστατευτούν τα παιδιά.

«Δίνουμε μία πολύ μεγάλη μάχη τα τελευταία δύο χρόνια για να κερδίσουμε το χαμόγελο. Έχουμε ένα πανίσχυρο εχθρό, όμως έχουμε τα όπλα και αρκεί να εφαρμόσουμε κάποια πρωτόκολλα», είπε ο κ. Καπραβέλος.

Τώρα που άνοιξαν τα σχολεία και οι μαθητές επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες, προτεραιότητα είναι η προστασία των παιδιών. «Να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να μην υποστούν καμία βλάβη, να μη συμβάλλουν στην επέκταση της λοίμωξης», τόνισε.

Στην αρχή, προτού κάνουν την εμφάνισή τους τα εμβόλια, ο φόβος να μη μολυνθούν οι υγειονομικοί ήταν μεγάλος. Πολλοί ήταν εκείνοι οι γιατροί που έχασαν τη ζωή τους πάνω στο καθήκον.

Για την Όμικρον ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως αυτή η μετάλλαξη είναι υπερμεταδοτική, ωστόσο δεν είναι ακόμα ορατό το αποτύπωμά της.

«Δεν μεταφράζεται ευτυχώς ακόμα σε πίεση στο σύστημα υγείας. Βλέπουμε υψηλά κρούσματα, όμως μας ενοχλεί ακόμα η μετάλλαξη Δέλτα, αυτή γονατίζει τα νοσοκομεία μας».

Το πρωτόκολλο για το άνοιγμα των σχολείων είναι ιδιαίτερα αυστηρό και δήλωσε πως θα είναι ευχαριστημένος ακόμα κι αν τηρηθεί έστω το 70% όσων ορίζει το πρωτόκολλο.

Ο κ. Καπραβέλος σχολίασε την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς: «Μόνο οι εμβολιασμένοι μπορούν αυτή τη στιγμή να κερδίσουν την ελευθερία τους και να συνυπάρξουν σε εκδηλώσεις είτε θρησκευτικές είτε αθλητικές. Η στάση της πολιτείας της Αυστραλίας είναι μία υπεύθυνη στάση, μία στάση προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Λυπάμαι που ένας αθλητής του δικού του μεγέθους δεν συμβάλλει στον έλεγχο της πανδημίας», είπε.

Videos & Απoσπάσματα από Ελένη με την Ελένη Μενεγάκη - 10/01/2022