Πολιτική

Συνεχίζει να προκαλεί ο Ακάρ – Απειλεί ευθέως την Ελλάδα για τα 12 μίλια

09.01.2022 | 07:53 Eνσωμάτωση

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις, με τον Χουλουσί Ακάρ να χτυπάει ξανά. Πριν από λίγες μέρες είχε παρομοιάσει την Ελλάδα με λύκο που φοράει προβιά αρνιού και την είχε κατηγορήσει πως κάνει το θύμα, ενώ χθες απείλησε ευθέως την Ελλάδα για τα 12 μίλια.

Συγκεκριμένα, ο Χουλουσί Ακάρ, κάλεσε την Ελλάδα να «μην κάνει μια λάθος υπολογισμένη κίνηση» αυξάνοντας τα χωρικά της ύδατα από τα έξι στα δώδεκα ναυτικά μίλια στο Αιγαίο ενώ στη συνέχεια μίλησε για επιθυμία της τουρκικής κυβέρνησης προς τη χώρα μας να επιλύσει όλες τις διαφορές μέσω ειρηνικού διαλόγου.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης τόνισε πως ο Χουλουσί Ακάρ εκμεταλλεύεται τη συγκυρία του Καζακστάν και τον ρόλο της Τουρκίας προκειμένουν να προβεί σε εκτόξευση ωμών απειλών.

«Αυτή τη στιγμή η Τουρκία με εργαλείο τη μουσουλμανική αδελφότητα προσπαθεί να παρέχει υπηρεσίες στη Δύση στην αναταραχή που εξελίσσεται στο Καζακστάν. Πουλάει εξυπηρέτηση στους Αμερικανούς αυτή τη στιγμή στο Καζακστάν και αυτόματα οι ΗΠΑ της έδωσαν ένα δώρο, τον East Med. Ο Ακάρ προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στην ελληνική στρατηγική σκέψη, γιατί αποδεικνύει ότι με την Τουρκία δεν μπορείς να έχεις τη συμπεριφορά που θα είχες με οποιοδήποτε πολιτισμένο κράτος στον κόσμο. Οφείλουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες συμβασιοποιήσεως των νέων οπλικών συστημάτων και να μη χασομεράμε. Παράλληλ, θα πρέπει να δώσουμε μία νέα στρατηγική κατεύθυνση».

Ο κ. Μάζης τόνισε πως την Τουρκία δεν την συμφέρει να κορυφώσει την ένταση με την Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά την ελληνογαλλική αμυντική συμμαχία, ενώ εξίσου ισχυρό «όπλο» για τη χώρα μας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 09/01/2022