Καιρός

Συννεφιά την Παρασκευή – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

06.01.2022 | 13:33 Eνσωμάτωση

Την Παρασκευή ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να αλλάζει.

Προβλέπεται συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη σε όλη τη χώρα, με βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο. Οι βροχές θα είναι μικρής έντασης, με εξαίρεση το Ιόνιο όπου και υπάρχει η πιθανότητα καταιγίδας, αλλά από το μεσημέρι θα δυναμώσουν. Κατά διαστήματα βροχές φαίνεται να επηρεάζουν και τις υπόλοιπες ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, αλλά θα είναι περισσότερο διάσπαρτες και τοπικού χαρακτήρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά όλης της χώρας, σε μεγάλα υψόμετρα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση το μεσημέρι και θα πλησιάσει σε πιο φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Στους 13 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, από 15 έως 17 βαθμούς στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και από 15 έως 19 βαθμούς οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις , στο Ιόνιο από 4 έως 6 μποφόρ. Νοτιάδες και στο Αιγαίο 3-5 πρόσκαιρα στα βόρεια, βορειοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ η έντασή τους.

Στην Αττική προβλέπεται παροδικά αυξημένη συννεφιά , με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στα δυτικά του νομού και βροχή στο λεκανοπέδιο το βράδυ της Παρασκευής προς το ξημέρωμα του Σαββάτου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει αρκετή συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, με βροχές μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου, με βορειοδυτικό άνεμο στο Θερμαϊκό 3 με 5 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 06/01/2022