Αθλητικά

Νόβακ Τζόκοβιτς – Έντονες αντιδράσεις από την ιατρική του εξαίρεση στο Αυστραλιανό Όπεν

05.01.2022 | 20:42 Eνσωμάτωση

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η ιατρική εξαίρεση που πήρε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, προκειμένου να αγωνισθεί στο Αυστραλιανό Όπεν, ενώ παραμένει ανεμβολίαστος.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας μάλιστα δήλωσε πως ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο πρέπει να αποδείξει ότι όντως υπάρχουν ιατρικοί λόγοι για τους οποίους δεν έχει εμβολιαστεί.

«Εάν αυτά τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, τότε δεν θα έχει διαφορετική μεταχείριση από κανέναν άλλο και θα είναι στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι. Άρα δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου ειδικοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Τίποτα απολύτως».

Με το 90% των πολιτών άνω των 16 ετών στη χώρα να έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και με το σκληρότερο lockdown στον πλανήτη, είναι φυσιολογικό οι Αυστραλοί να μη συμφωνούν με την ειδική μεταχείριση που τυγχάνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Για κάποιους συναθλητές του Τζόκοβιτς το θέμα είναι ηθικό.

Οι διοργανωτές του Αυστραλιανού Όπεν πάντως, ξεκαθάρισαν ότι ο Τζόκοβιτς δεν τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης και πως υπήρξαν 26 αιτήσεις για εξαίρεση, οι οποίες εξετάστηκαν ενδελεχώς από δύο ξεχωριστές ανεξάρτητες ομάδες ιατρικών ειδικών, με τις πέντε να γίνονται δεκτές.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 05/01/2022