Ελλάδα

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός – Stop στα επισκεπτήρια για 2 εβδομάδες – Τουλάχιστον 100 υγειονομικοί νοσούν με Covid

04.01.2022 | 06:04 Eνσωμάτωση

Το κώδωνα του κινδύνου κρούει ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 100 υγειονομικοί, που εργάζονται στο νοσηλευτικό ίδρυμα, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως τόνισε ο ίδιος, το μεγάλο πρόβλημα είναι η πιθανότητα αύξησης αυτού του ποσοστού, το οποίο θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερες δυσχέρειες στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα, με απόφαση της διοίκησης απαγορεύτηκαν τα επισκεπτήρια στο νοσοκομείο, ενώ δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε στους ιατρικούς επισκέπτες.

Οι υγειονομικοί, που βρέθηκαν θετικοί, τέθηκαν σε καραντίνα και -όπως τονίζεται- έχουν κολλήσει εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος, εξαιτίας της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου υπάρχει μεγάλη θετικοποίηση και μεταξύ των ασθενών, κάτι που σημαίνει πως ενώ εισάγονται ως αρνητικοί με PCR τεστ, κατά την παρουσία τους στον «Ευαγγελισμό» ένα μεγάλο ποσοστό κολλάει κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε ο κ. Γρηγορόπουλος, παραμένει μεγάλο ερωτηματικό για το τι θα συμβεί εάν το ποσοστό των υγειονομικών που νοσούν αυξηθεί, όπως στην περίπτωση της Βρετανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και σε άλλα νοσοκομεία υπάρχουν παρόμοια περιστατικά με υγειονομικό προσωπικό να νοσεί με κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού, νοσηλευτές και γιατροί που εργάζονται στη ΜΕΘ, κατήγγειλαν στο MEGA πως δεν υποβάλλονται σε κανένα rapid test.

Ορισμένοι πληρώνουν για να κάνουν τεστ πριν μπουν στους θαλάμους για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Τα rapid test εντός του νοσοκομείου αποτελούν πάγιο αίτημά τους, ωστόσο το κοντέινερ που έχει στηθεί για τον σκοπό αυτό πριν από μήνες, παραμένει σε αχρηστία.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 04/01/2022