Ελλάδα

Κορωνοϊός – Δραματική πρόβλεψη για 50.000 κρούσματα σήμερα

04.01.2022 | 16:32 Eνσωμάτωση

Νέο μαύρο ρεκόρ αναμένεται να σημειώσουν σήμερα τα κρούσματα 24ώρου, καθώς η Όμικρον εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Η εικόνα που δίνουν τα πρωινά στοιχεία είναι ανησυχητική. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι τα κρούσματα ήταν γύρω στις 35.000, και οποία αναμένεται να φτάσουν κοντά στις 50.000.

Τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα 24ώρου έχουν εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη, «χτυπώντας» πενταψήφιους αριθμούς, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για νέα «έκρηξη», την στιγμή που ο δείκτης θετικότητας άγγιξε χθες το 25%.

Οι ειδικοί από το πρωί μιλούσαν για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων σήμερα. Ενδεικτική είναι η εκτίμηση Θωμαΐδη, ότι δεν αποκλείεται σήμερα να έχουμε 20.000 νέα κρούσματα μόνο στην Αττική, η οποία ήδη νιώθει βαριά την σκιά της Όμικρον.

Σχολεία – Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου – Τι εισηγείται η Επιτροπή

Οριστικό θεωρείται το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουρίου μετά το πράσινο φως και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές θα κάνουν 3 self test υποχρεωτικά την εβδομάδα και σε περίπτωση κρούσματος στην τάξης θα διενεργούνται 5 self test δηλαδή ένα την εβδομάδα.

Η συνεδρίαση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς τώρα εξετάζεται αν θα μειωθεί το μοντέλο του 50+1% που ισχύει μέχρι στιγμής για να κλείσει ένα τμήμα λόγω κρουσμάτων

Πληροφορίες θέλουν αυτό το ποσοστό να μειώνεται στο 30% ή 40%, βάσει του οποίου θα αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία του τμήματος, ωστόσο αναμένεται να δούμε τι θα αποφανθούν και οι ειδικοί.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/01/2022