Ελλάδα

Γιαννιτσά – Αρνήτρια κόρη ασθενούς απείλησε & χτύπησε νοσηλεύτρια

04.01.2022 | 16:44 Eνσωμάτωση

Ένα αδιανόητο περιστατικό στο νοσοκομείο Γιαννιτσών ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μετά από καταγγελία του σωματείου εργαζομένων.

Κόρη ασθενούς που νοσηλευόταν, εισέβαλε στο νοσηλευτικό ίδρυμα χωρίς να τηρεί κανένα μέτρο προστασίας. Η γυναίκα μπήκε χωρίς μάσκα και όταν το προσωπικό προσπάθησε να την σταματήσει, τους άσκησε λεκτική και σωματική βία.

Αναφορά για το περιστατικό έκανε η ΠΟΕΔΗΝ προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Τι ακριβώς συνέβη

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η γυναίκα τηλεφώνησε για να μάθει για την κατάσταση της μητέρας της, αλλά επέδειξε ιδιαίτερα εριστική συμπεριφορά προς τη νοσηλεύτρια που σήκωσε το τηλέφωνο. Όταν η υγειονομικός τής έκλεισε το τηλέφωνο, τότε εκείνη πήγε στο νοσοκομείο σε έξαλλη κατάσταση.

Λίγο μετά έφθασε εξαγριωμένη στο νοσοκομείο, εισέβαλε στην κλινική χωρίς να τηρεί κανένα μέτρο προστασίας και όταν οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να την σταματήσουν, αντέδρασε έντονα. Το περιστατικό έγινε ενώπιον δύο γιατρών και μίας νοσηλεύτριας και το προσωπικό κάλεσε την αστυνομία.

Τελικά η αρνήτρια αποχώρησε με απειλές και φωνές όμως λίγες ώρες αργότερα, έστειλε απειλητικό μήνυμα στη νοσηλεύτρια, μέσω του Facebook. Η αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα και της έγινε σύσταση.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, τονίζουν ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και πως συχνά συναντούν παρόμοιες συμπεριφορές στην εργασία τους.

«Ανησυχούσε και την καθησύχασαν ότι δε θα γίνει το εμβόλιο. Φοβόταν για την υγεία της μητέρας της και μήπως διασωληνωθεί», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο Σίμος Φωστηρόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/01/2022