Καιρός

Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας – Η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου

04.01.2022 | 21:17 Eνσωμάτωση

Αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ λίγες τοπικές βροχές, ωστόσο εξασθενημένες, θα σημειωθούν στα ανατολικά και στα δυτικά.

Συγκεκριμένα, σε περιοχές ανατολικότερα των Κυκλάδων, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στη Χίο ίσως και στη Λέσβο, αλλά και νοτιότερα μέχρι και το Καστελλόριζο, θα σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις, ωστόσο εξασθενημένες και μικρής χρονικής διάρκειας.

Τις περιοχές των Επτανήσων, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, θα σημειωθούν επίσης βροχοπτώσεις μέτριας έντασης. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά λίγες παροδικές νεφώσεις, στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, μεγάλα διαστήματα με ήλιο.

Θερμοκρασιακά, στους 18 στα δυτικά ηπειρωτικά όπως και στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και τα Επτάνησα, αυξημένες θερμοκρασίες, αυξημένες για την εποχή. Στους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου στην Φθιώτιδα, ενώ 18 βαθμοί στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έντασης 4 έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.

Στην Αττική, αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και την θερμοκρασία από 10 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αυξημένη πιθανότητα για τοπικές ομίχλες που θα περιορίζουν την ορατότητα, ωστόσο αίθριος ο καιρός, με αραιές νεφώσεις και την θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Τις επόμενες μέρες, βελτιωμένος ο καιρός με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα, μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, και την θερμοκρασία στους 19 βαθμούς στα βόρεια, στους 20 στα κεντρικά ηπειρωτικά και στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά τμήματα της χώρας.