Αθλητικά

Το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο της Super League για τον κορωνοϊό

03.01.2022 | 21:00 Eνσωμάτωση

Ο κορωνοϊός χτυπά με σφοδρότητα και τις αθλητικές διοργανώσεις με κρούσματα ανάμεσα στους αθλητές, που δυσκολεύουν προπονήσεις και αγώνες.

Υπάρχουν αλλαγές στο πρωτόκολλο, με τη βασική αλλαγή να αφορά στις ημέρες καραντίνας. Είναι πλέον το πενθήμερο, αντί για τις δέκα που ίσχυε έως τώρα, με τους ασυμπτωματικούς αθλητές να μπορούν να επιστρέφουν σε δράση με αρνητικό PCR, κάτι που θα διευκολύνει ασφαλώς όλες τις ομάδες.

Η Super League ετοιμάζεται για την εμβόλιμη 16η αγωνιστική. Αύριο είναι προγραμματισμένα δύο ματς, ΠΑΣ – Ιωνικός και Αστέρας – ΟΦΗ.

Προς το παρόν δεν έχουμε κάποια αναβολή.

Καθοριστικός θα είναι ο αυριανός έλεγχος στον Άρη που ήδη έχει 6 κρούσματα, για τη τύχη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Θυμίζουμε ότι αναβολή γίνεται με 7 παίκτες θετικούς.

Στο μπάσκετ, η Ευρωλίγκα δεν προχώρησε σε προσωρινή διακοπή όπως ζητούσαν κάποιοι, αλλά υπάρχει πρόταση, που θα μάλλον θα υλοποιηθεί, για μείωση στις 7 από 14 των ημερών καραντίνας στους θετικούς παίκτες. Πάντως αναβλήθηκαν τα ματς των αιωνίων και αυτήν την εβδομάδα, Άλμπα – Παναθηναϊκός και Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός, καθώς είναι θετικοί σχεδόν όλοι οι παίκτες τους.

Ο ΕΣΑΚΕ ήδη έχει αναβάλει τη 12η και τη 13η αγωνιστική της Α1 των ανδρών, ενώ και η ΕΟΚ προχωράει στην διακοπή όλων των πρωταθλημάτων της μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, με τις προπονήσεις πάντως να συνεχίζονται.

Στο βόλεϊ η ΕΣΑΠ ανέβαλε την 9η αγωνιστική της Α1 των ανδρών το Σαββατοκύριακο και τους αγώνες του Λιγκ Καπ μεσοβδόμαδα.

Και η Ομοσπονδία φαίνεται ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμα εκείνης του μπάσκετ, αναβάλλοντας άμεσα και τις δικές της διοργανώσεις, ενώ άλλαξε και το πρωτόκολλο για τις αναβολές παιχνιδιών.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 03/01/2022