Ελλάδα

Ιωάννης Πρασσάς – Μετά το χειμώνα τα πράγματα θα είναι πιο ομαλά

03.01.2022 | 17:05 Eνσωμάτωση

Ο Ιωάννης Πρασσάς, διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας στο πανεπιστήμιο του Τορόντο μίλησε για την Όμικρον και την έξαρση του κορωνοϊού

«Την Πέμπτη που μας πέρασε ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά. Χθες συνεδρίασε η Επιτροπή και διέρρευσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν μετά από δύο εβδομάδες. Και αυτό γιατί θα χρειαστούν αυτές οι μέρες για να βελτιωθούν όσο είναι δυνατόν ο εξαερισμός στα σχολεία και να προλάβουν να εμβολιαστούν τα παιδιά» τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Πρασσάς εξήγησε: «Η συμβίωση μας με τον ιό θα κρατήσει πολλά χρόνια. Όταν όλοι φτιάξουν μια πρώτη στρώση ανοσίας τότε θα μπορούμε να πούμε ότι σταμάτησε η πανδημία. Θα είναι λάθος να χάσουμε την προσοχή μας. Έχει συγκεντρωθεί σημαντική πληροφορία για την Όμικρον. Βλέπουμε από άλλες χώρες ότι έχει υπάρχει αύξηση εισαγωγών με την Όμικρον».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μετά το χειμώνα θα είναι όλα καλύτερα. Αλλά είναι στο χέρι μας. Τα εργαλεία που έχουμε, μπορεί να μην λειτουργούν πάντα σωστά, αλλά αν χρησιμοποιούν μαζικά θα έχουν αποτέλεσμα» κατέληξε ο καθηγητής.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 03/01/2022